Luc Donckerwolke nieuwe President van Hyundai Motor Group.

Hyundai Motor Group (de Groep) heeft belangrijke benoemingen van CEO’s en presidenten aangekondigd. Daarmee wil de Groep tijdig anticiperen op de snel veranderende zakelijke wereld en de bedrijfsprestaties verder verbeteren.

Met de benoemingen hoopt de Groep nog meer vat te krijgen op wereldwijde economische onzekerheden. De Groep heeft de Global Strategy Office (GSO) opgericht om de toekomstige mobiliteitsstrategie te leiden.

Luc Donckerwolke, Executive Vice President en Chief Creative Officer (CCO) van Hyundai Motor Group, is gepromoveerd tot President. Zijn voornaamste opdracht is om de diverse merken binnen de Groep – Hyundai Motor, Kia en Genesis – verder te versterken door leiding te geven aan de verschillende designafdelingen. Donckerwolke was in het verleden verantwoordelijk voor tal van creatieve projecten binnen de Groep, onder meer op het gebied van Advanced Air Mobility (AAM).

‘Ik ben zeer vereerd met deze promotie’, aldus Luc Donckerwolke. ‘Ik bedank de Groep voor het vertrouwen dat ze in mij hebben en spreek mijn waardering uit voor de designteams van Hyundai, Kia en Genesis voor hun onophoudelijke uitstekende prestaties. We hebben samen de gevestigde orde uitgedaagd en zullen een creatieve, uitdagende en positieve mentaliteit binnen onze Groep blijven stimuleren.’

Luc Donckerwolke blijft toezicht houden op de merkcommunicatie van de Groep, waarbij de focus ligt op het verder versterken van de merkidentiteiten van Hyundai, Kia en Genesis.

De Groep promoveerde Senior Vice President van Hyundai Motor Company Kyoo Bok Lee tot Executive Vice President en benoemde hem tevens tot President en Chief Executive Officer van Hyundai Glovis. Hiervoor was Bok Lee Chief Finance Officer bij Hyundai Motor Brazil.

De oprichting van de Global Strategy Office (GSO) heeft als doel om de transformatie van de Groep naar een toekomstige aanbieder van mobiliteitsoplossingen te versnellen en de synergie tussen de verschillende kernactiviteiten te versterken. De GSO gaat zich vooral bezighouden met het bepalen van de toekomstige mobiliteitsstrategie van de Groep met betrekking tot software, hardware en mobiliteitsdiensten.

Een adviserende rol zal weggelegd zijn voor President van Strategy Planning Division Young Woon Kong, President van Innovation Division Youngcho Chi en President en CEO van Hyundai Glovis Jung-Hoon Kim.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties