Luc Donckerwolke keert terug bij Hyundai Motor Group

Luc Donckerwolke keert terug bij Hyundai Motor Group. Dat heeft Hyundai vandaag bekendgemaakt. De Belgische topdesigner gaat een nieuwe functie bekleden binnen het bedrijf: Chief Creative Officer (CCO). Donckerwolke was al eerder werkzaam voor Hyundai Motor Group. Als Hoofd Design leidde hij onder meer de ontwerpafdelingen van Hyundai en Genesis.

Als CCO wordt Luc Donckerwolke verantwoordelijk voor de communicatie op het gebied van design bij het speciale line-up-merk IONIQ, de divisie voor waterstof-elektrisch aangedreven modellen van Hyundai en Genesis, het luxemerk van Hyundai.

Luc Donckerwolke was sinds 2016 werkzaam bij Hyundai Motor Group voordat hij zijn functie in april dit jaar om gezondheidsredenen neerlegde. Als Chief Design Officer leidde hij de ontwerpafdelingen van de verscheidene merken binnen de Hyundai-autogroep: oorspronkelijk alleen Genesis, maar later ook Hyundai en Kia.

‘Ik ben vereerd en trots dat ik aan dit tweede hoofdstuk bij Hyundai Motor Group mag beginnen’, aldus Luc Donckerwolke. ‘In nauw overleg met de diverse ontwerpafdelingen ga ik mij bezighouden met de communicatie rond het design van de verschillende merken van de Group. Niet alleen vanuit technologisch en dynamisch oogpunt, maar ook vanuit het perspectief van de klant.’

De perfecte man voor rol van CCO

Omdat hij de afgelopen jaren nauw betrokken is geweest bij het bepalen van de huidige ontwerprichting en ontwerpstrategie voor Hyundai, Kia en Genesis, beschouwt Hyundai Motor Group Luc Donckerwolke als de perfecte man voor de nieuwe rol van CCO. Behalve over enorm veel ervaring als autodesigner, beschikt Luc Donckerwolke ook over uitzonderlijke leiderschapskwaliteiten. Verwacht wordt dat de Belg daarmee de merkpositie van Hyundai Motor Group verder zal helpen versterken.

Als CCO zal Luc Donckerwolke de diverse ontwerpafdelingen terzijde staan bij de ontwikkeling van én de communicatie rond de modellen van de verscheidene merken van Hyundai Motor Group. SangYup Lee blijft als Senior Vice President en hoofd van Hyundai Global Design Center en Genesis Global Design eindverantwoordelijk voor het design van de merken Hyundai en Genesis.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties