Erevoorzitter Hyundai Motor Group Mong-Koo Chung opgenomen in Automotive Hall of Fame

De erevoorzitter van Hyundai Motor Group, Mong-Koo Chung, is opgenomen in de Automotive Hall of Fame. Deze hoogste eer in de auto-industrie werd hem op 22 juli 2021 jl. tijdens de officiële 2020/2021 Induction and Awards Ceremony in het ICON Convention Center in Detroit toebedeeld.

De ceremonie werd bijgewoond door Hyundai Motor Group-voorzitter Euisun Chung, die namens erevoorzitter Mong-Koo Chung aanwezig was. Voorzitter Chung nam de trofee in ontvangst en hield een toespraak namens zijn vader. ‘Erevoorzitter Chung heeft de Hyundai Motor Group vanaf het begin uitgebouwd tot de vijfde grootste autofabrikant ter wereld. Als mijn vader hier was, zou hij zeggen dat hij deze eer te danken heeft aan alle medewerkers, dealers en onze fantastische klanten’, aldus Euisun Chung. ‘Mijn vader heeft voortgebouwd op de erfenis van mijn grootvader Ju-yung Chung, die Hyundai heeft opgericht. Hij breidde de aanwezigheid van de Group wereldwijd uit en bleef streven naar uitmuntendheid in kwaliteit. Hij heeft van de Hyundai Motor Group iets gemaakt waar medewerkers en klanten trots op kunnen zijn.’

Voorzitter Euisun Chung gaf ook zijn visie op de toekomst: ‘Terwijl Hyundai de uitdagingen en kansen van de 21ste eeuw omarmt, blijven wij naar uitmuntendheid streven, conventies uitdagen en de evolutie van slimme mobiliteit leiden. We zullen Progress for humanity realiseren’, aldus Chung.

Volgens de Automotive Hall of Fame heeft het succes van Hyundai Motor Group veel te danken aan erevoorzitter Mong-Koo Chung en is zijn nalatenschap vergelijkbaar met dat van andere legendarische personen in de branche die autobedrijven hebben opgericht of geleid naar wereldwijde groei en bekendheid. Onder Chungs leiderschap is de Hyundai Motor Group uitgegroeid tot de op vier na grootste autogroep ter wereld.

De Automotive Hall of Fame besteedde tijdens de ceremonie ook aandacht aan de vele prestaties van Chung, waaronder:

  • de overname van Kia Motors Corporation door Hyundai Motor Group
  • het realiseren van groei van Hyundai Motor Group met nieuwe fabrieken in belangrijke regio's, waaronder de Verenigde Staten, Europa, China, India, Brazilië en Rusland
  • het creëren van een zeer efficiënte, verticaal geïntegreerde bedrijfsstructuur die alles produceert, van staal tot voertuigen

Tijdens de ceremonie werd als eerbetoon aan erevoorzitter Chung tevens een film getoond over zijn prestaties en zijn bijdragen aan de auto-industrie. De aanwezige Hyundai NEXO en IONIQ 5 belichaamden de inspanningen van erevoorzitter Chung om de technologie voor waterstofvoertuigen met brandstofcel en elektrificatie te bevorderen in de auto-industrie.

De dag voor de ceremonie werd een gravure van de handtekening van erevoorzitter Chung permanent tentoongesteld in de Automotive Hall of Fame, samen met de handtekeningen van de andere genomineerden.

De Automotive Hall of Fame werd in 1939 opgericht om diegenen te eren die een opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan de groei en vooruitgang van de auto-industrie en mobiliteit. Chung is de eerste Koreaan die deze onderscheiding ontvangt – wat overigens al in februari 2020 werd aangekondigd. De Automotive Hall of Fame eerde Chung al eerder, in 2001, met de Distinguished Service Citation Award.

Vanwege de beperkingen door COVID-19 eerde de Automotive Hall of Fame in de ceremonie op 22 juli jl. de genomineerden van zowel 2020 als die van 2021. Onder de genomineerden van 2020 bevonden zich onder anderen ook: Thomas Gallagher (voormalig CEO van Genuine Parts Company), Jay Leno, Helene Rother (voormalig interieurdesigner voor General Motors bij Nash Motors) en Harold Goddijn (CEO en mede-oprichter TomTom-technologieën). De genomineerden van 2021 waren onder anderen: C.R. Patterson en Frederick Patterson (leiders van de eerste en enige Afro-Amerikaanse autofabrikant in de Verenigde Staten), en Charlie Wiggins (grensverleggend autocoureur en ingenieur).

Mong-Koo Chung: passie en niet-aflatende drang naar kwaliteit

Erevoorzitter Hyundai Motor Group Mong-Koo Chung verdedigde de ontwikkeling van de Koreaanse economie en de auto-industrie, terwijl Hyundai Motor Group – in historisch korte tijd voor de sector – uitgroeide tot een van de vijf grootste autogroepen wereldwijd. Chung leidde de overname van Kia Corporation en maakte daar binnen het eerste jaar een winstgevend bedrijf van. Met zijn passie voor kwaliteit en de vastberadenheid om de eigen R&D-capaciteiten te bevorderen, creëerde Chung Korea's eerste en enige automotivegroep, terwijl hij tegelijkertijd de auto-onderdelen- en materiaalindustrieën liet groeien.

Erevoorzitter Chung benadrukte vaak dat er nooit mag worden ingeleverd op kwaliteit. Door deze voortdurende focus op kwaliteit krijgen Hyundai-voertuigen nu lovende kritieken van kwaliteitsbureaus wereldwijd. De 10 jaar/100.000 mijl garantie op de aandrijflijn die in 1998 op de Amerikaanse markt werd ingevoerd – een van de initiatieven van Chung – legde de basis voor Hyundai om uit te groeien tot een wereldwijde onderneming van formaat.

Ondanks bezorgdheid over grootschalige investeringen, leidde Chung de wereldwijde uitbreiding van de productiecapaciteiten en het R&D-netwerk van de Group. Onder zijn leiding breidden de productiefaciliteiten van de Group zich uit over de hele wereld, waaronder naar de Verenigde Staten, Europa, China, Rusland, Brazilië en Mexico, en creëerde hij een systeem voor snelle groei en uithoudingsvermogen. Het wereldwijde productie- en R&D-netwerk gaf Hyundai Motor Group een concurrentievoordeel, waardoor het bedrijf meerdere wereldwijde economische crises kon overleven.

Chung hielp ook bij de ontwikkeling van de Koreaanse materiaalindustrie door een staalfabriek te bouwen die de synergie binnen de Group maximaliseerde. Hij creëerde daarmee ’s werelds eerste circulaire bedrijfsstructuur, een nieuw ideaal voor duurzaam ondernemen.

Erevoorzitter Chung erkende al vroeg het potentieel van waterstofenergie en moedigde de ontwikkeling van waterstof-elektrische voertuigen met brandstofcel aan – ver voor andere fabrikanten ermee begonnen. Daardoor kon Hyundai al in 2013 ’s werelds eerste massa-geproduceerde waterstof-elektrische voertuig introduceren.

Chungs innovatieve leiderschap en bedrijfsfilosofie zijn door de jaren heen erkend met diverse onderscheidingen, waaronder de CEO of the Year Award van Korea Management Association (1996), Auto CEO of the Year van Business Week (2004), Top Automotive CEO in Asia van Automotive News (2005), de Van Fleet Award (2009) en een vermelding in de lijst ‘CEO 100’ van Harvard Business Review.

Profiel erevoorzitter Mong-Koo Chung

Onderwijs

Bachelor's degree in Industry Business Administration, Hanyang University

Ervaring

 Sept. 2020 ~ heden  Erevoorzitter, Hyundai Motor Group
 2000 ~ 2020  Voorzitter, Hyundai Motor Group
 1999 ~ 2000  CEO en voorzitter, Hyundai Motor Co. & Kia Motors Corp.
 1996 ~ 2000  Voorzitter, Hyundai Group
 1987 ~ 1996  Voorzitter van Hyundai Precision Industry, Hyundai Motor Service, Hyundai Pipe, Hyundai Development Company en Incheon Iron & Steel
 1970  Manager, Hyundai Motor Company

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties