Hyundai Motor Group voert strategische wijzigingen door op sleutelposities binnen diverse bedrijfsonderdelen en divisies

Hyundai Motor Group maakt een reeks nieuwe benoemingen bekend op sleutelposities om in te spelen op de snelle veranderingen in de markt en tegelijk de leiding te nemen met de ontwikkeling van toekomstige duurzame mobiliteitssystemen.

Hyundai Motor Group heeft daarnaast executives en leidinggevenden gepromoveerd die uitblinken op vakgebieden als Urban Air Mobility (UAM), autonoom rijden, brandstofcellen en robotica om de toekomstige veranderingen in de mobiliteitsindustrie nog beter te kunnen pareren.

Jaehoon (Jay) Chang, Executive Vice President of Hyundai Motor Company, is gepromoveerd tot President and CEO of Hyundai Motor Company. Hij heeft zich bijzonder verdienstelijk gemaakt met Hyundai op de Koreaanse markt en met de Genesis-divisie. Hij gaf ook leiding aan de People & Business Operation Support divisie als het gaat om organisatie en cultuur binnen de Hyundai Motor Company. Hij is de juiste persoon om het voortouw te nemen met innovatie en veranderingen.

President Wonhee Lee zal de focus meer richten op het waarborgen van de competitiviteit in de toekomstige mobiliteits-business. Speerpunten hierin zijn onder meer het optimaliseren van de wereldwijde marktbewerking, het innoveren van waardeketens zoals elektrificatie, slimme productie en het versterken van de synergie in technologische ontwikkeling.

Jaiwon Shin, Executive Vice President van de UAM divisie, wordt bevorderd tot President. Shin is een luchtvaartexpert van de National Aeronautics and Space Administration (NASA). Hij zal de spil zijn in de ontwikkeling van Urban Air Mobility binnen de Hyundai Motor Group en in die rol als aanjager fungeren voor nieuwe business en het realiseren van een visie op toekomstige mobiliteit.

Kyu Oh Lee, Senior Vice President en hoofd van de Total Vehicle Development Tech Unit voor Hyundai en Kia, maakt promotie tot Executive Vice President. Hij stond aan de wieg van het Electric Global Modular Platform (E-GMP), een platform dat specifiek voor elektrische modellen van de merken Hyundai, Kia en Genesis is ontwikkeld. Lee zal zich richten op het waarborgen van technologisch leiderschap in elektrificatie.

Saehoon Kim, hoofd Fuel Cell Center, is gepromoveerd tot Executive Vice President. Hij beschikt over wereldwijde expertise op het vlak van brandstofcellen en heeft leiding gegeven aan het versterken van de elektrificatie-activiteiten binnen de Group.

Dong Jin Hyun, hoofd Robotics Lab, is benoemd tot Vice President van deze ontwikkelingsafdeling die zich volledig toelegt op de invoering van robotica binnen de Hyundai Motor Group.

V.l.n.r.: Jaehoon (Jay) Chang, Jaiwon Shin, Saehoon Kim en Kyu Oh Lee.

Focus op toekomstige business en nieuwe technologieën

Hieruit blijkt de sterke focus op toekomstige business en nieuwe technologieën. In totaal is meer dan 30 procent aan nieuwe benoemingen en promoties doorgevoerd binnen de Hyundai Motor Group. Door de nieuwe aanstellingen is de aandacht voor mobiliteitsoplossingen en een leidende rol in robotica versterkt. Het aandachtsveld is gericht op UAM en slimme steden, evenals op de huidige pijlers voor groei zoals autonoom rijden, elektrificatie en brandstofcellen.

De Hyundai Motor Group heeft daarnaast nieuwe CEO’s aangesteld die leiderschap en verantwoordelijkheid op zich willen nemen in de diverse divisies.

Sung Hwan Cho, Executive Vice President of Hyundai Mobis R&D and Automotive Electronics Business Unit, is gepromoveerd tot President and CEO of Hyundai Mobis Co. Cho zal zich meer richten op toekomstige technologie en nieuwe business op basis van zijn ervaringen als Executive Vice President van de Hyundai Motor Group R&D divisie en als CEO van Hyundai Autron.

Young Joon Yoon, Executive Vice President of Hyundai Engineering & Construction Co.’s Housing Works divisie, is benoemd tot President and CEO of Hyundai Engineering. Yoon zorgde voor een upgrade van Hyundai’s woningbouwactiviteiten en verwierf daarmee een serie grote contracten. Hij gaf binnen deze divisie bovendien een sterke impuls aan competitiviteit en een organisatorische cultuurverandering.

Jae Wook Jung, Executive Vice President of Hyundai Motor’s Procurement divisie, is aangesteld als de nieuwe President and CEO of Hyundai Wia Corp. Hij is expert in het ontwikkelen van componenten voor Hyundai Motor, Kia Motors en Hyundai Mobis met een carrière van meer dan dertig jaar. Hij zal de invoering van onderdelen voor elektrische auto’s bij Hyundai Wia op zich nemen en zich tegelijk concentreren op meer competitiviteit.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties