SangYup Lee uitgeroepen tot World Car Person of the Year 2023

SangYup Lee, Executive Vice President en hoofd van Hyundai en Genesis Global Design Center, is benoemd tot World Car Person of the Year 2023. Het is de tweede opeenvolgende keer dat Hyundai Motor Group deze onderscheiding in ontvangst mocht nemen. Vorig jaar werd President en Chief Creative Officer Luc Donckerwolke uitgeroepen tot World Car Person of the Year.

SangYup Lee kreeg de onderscheiding vanwege zijn grote bijdrage aan de veelgeprezen designfilosofie van Hyundai Motor Group. Lee wordt beschouwd als de creatieve geest achter enkele innovatieve concept- en productieauto’s die onlangs werden onthuld, waaronder de Hyundai IONIQ 6, de nieuwe Hyundai KONA en het rijdende laboratorium N Vision 74 waarmee Hyundai N, de sportieve divisie van Hyundai, nieuwe en geavanceerde technologieën test en ontwikkelt.

Waar SangYup Lee vooral om wordt geroemd, is de IONIQ 5. Met zijn retro-futuristische uiterlijk onderscheidt deze elektrische Hyundai zich van alle andere EV’s in zijn klasse. Het leverde de IONIQ 5 de prestigieuze titel Auto van het Jaar 2022 op. Dat gebeurde vorig jaar tijdens de uitreiking van de World Car Awards in New York. Ook kreeg de IONIQ 5 de hoogste onderscheiding in de categorieën World Electric Car en World Car Design.

De jury van de World Car Awards, bestaande uit meer dan 100 vooraanstaande internationale journalisten, benadrukte dat SangYup Lee’s designfilosofie, visie en leiderschap van grote invloed zijn geweest op de totstandkoming van Hyundai’s nieuwe designtaal, zoals blijkt uit de recente successen van het merk. Volgens de keuzecommissie is SangYup Lee de drijvende kracht achter het creëren van iconische en emotionele ontwerpen van Hyundai Motor Group.

‘Deze onderscheiding komt niet slechts een enkel individu toe, maar is de beloning voor een gedeelde collectieve passie voor creativiteit, aangemoedigd door de toewijding van het topmanagement van Hyundai dat zeer hoge eisen aan ons stelde’, aldus Lee. ‘Het is de niet-aflatende ijver van veel getalenteerde mensen die heeft bijgedragen aan het succesvolle, moderne Hyundai-design.’

SangYup Lee kwam in 2016 bij Hyundai en als hoofd Design houdt hij toezicht op de ontwerpen van soms wel tientallen productieauto’s tegelijk, verdeeld over elf designcentra wereldwijd. Zijn team bestaat uit ruim 700 collega’s. ‘Elk lid van het designteam is een belangrijke schakel in het geheel en van onschatbare waarde voor het behalen van mooie successen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze grootste prestaties nog voor ons liggen.’

De onderscheiding World Car Person of the Year wordt sinds 2004 elk jaar uitgereikt en is in het leven geroepen om uitmuntendheid, leiderschap en innovatie in de auto-industrie te erkennen en te belonen.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties