Mong-Koo Chung in Automotive Hall of Fame

Mong-Koo Chung treedt toe tot de Automotive Hall of Fame. Daarmee schaart de President en CEO van Hyundai Motor Group zich in een illuster rijtje prominenten dat nadrukkelijk zijn stempel heeft gedrukt op de automobielindustrie.

Mong-Koo Chung is de eerste Koreaan die wordt opgenomen in de Automotive Hall of Fame. Het instituut is opgericht in 1939 en telt zo’n achthonderd vooraanstaande figuren uit de automobielindustrie, waaronder Henry Ford, Karl Benz, Soichiro Honda en Kiichiro Toyoda.

President en CEO van Hyundai Motor Group Mong-Koo Chung treedt toe tot de Automotive Hall of Fame.

Uitzonderlijke dienst

‘Toetreden tot de Automotive Hall of Fame is slechts voorbehouden aan personen die in hoge mate hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de automobielindustrie’, aldus Sarah Cook, president van de Automotive Hall of Fame. ‘Het zijn stuk voor stuk persoonlijkheden die de automobielindustrie een uitzonderlijke dienst hebben bewezen.’

Een top 5-merk

In 1999 volgde Mong-Koo Chung zijn vader Chung Ju-Yung op als topman van Hyundai Motor Company. De nieuwe CEO sprak meteen de ambitie uit om van Hyundai wereldwijd een top 5-merk te maken en in plaats van te focussen op volumegroei besloot Mong-Koo Chung zich te richten op kwaliteitsgroei.

Met de geëlektrificeerde modellen (v.l.n.r.) KONA Electric, NEXO en IONIQ Electric wil Hyundai uitgroeien tot het groenste automerk ter wereld.

250.000 werknemers

Die filosofie bleek uiterst succesvol. De Hyundai Motor Group, waarvan ook Genesis en Kia deel uitmaken, telt wereldwijd 250.000 werknemers en behoort tot de vijf grootste autofabrikanten ter wereld. Maar de ambities reiken verder: Hyundai wil uitgroeien tot het groenste automerk ter wereld en investeert de komende jaren maar liefst 87 miljard euro in onderzoek, ontwikkeling en nieuwe (ecovriendelijke) technologieën.

Leidende rol in elektrificatie

Om zijn leidende rol in de elektrificatie van voertuigen verder te verstevigen, wil Hyundai Motor Group tegen 2025 in totaal 44 geëlektrificeerde modellen aanbieden: 23 volledig elektrische modellen, 13 hybriden, zes plug-in hybriden en twee brandstofcelvoertuigen op waterstof. Ook is Hyundai Motor Group bezig met de ontwikkeling van een nieuw, universeel platform voor elektrische auto’s.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties