JP Lee vertrekt als President & CEO van Hyundai Motor Netherlands

JP Lee staat sinds april 2021 aan het hoofd van Hyundai Motor Netherlands (HMNL) en zal per 21 augustus zijn nieuwe functie bij Hyundai Motor Company in Korea gaan vervullen als hoofd van het internationale sales supportteam.

Gedurende de tijd die JP Lee aan het hoofd stond van Hyundai Motor Netherlands liet het merk een groei van +62 procent zien in de gemiddelde maandelijkse verkoopstatistieken. Dit leidde op de Nederlandse markt tot de zesde positie in 2023 versus de elfde positie in 2021.

Deze uitstekende bedrijfsresultaten zijn volgens JP Lee voornamelijk het resultaat van de niet-aflatende inspanningen van het Hyundai-dealernetwerk en het team van Hyundai Motor Netherlands. Dat werd bevestigd in een unieke, hoge tevredenheidsscore in het RODI-onderzoek (dealers) en in de resultaten van het interne Culture Survey van Hyundai Motor Netherlands in 2022.

Prestigieuze onderscheiding

Naast de prestaties in het bedrijfsleven werden de inspanningen van JP Lee om Hyundai naar voren te brengen en de Nederlandse en Koreaanse cultuur te bevorderen, in januari 2023 door de Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken erkend met een prestigieuze onderscheiding. In dit kader werden ook twee grote openbare evenementen georganiseerd: het Oranje Spektakel (Ahoy Rotterdam, november 2022) en het Korean Culture Festival (AFAS Live, juni 2023). Beide evenementen speelden in op de in Nederland toegenomen populariteit van het merk Hyundai en de Koreaanse cultuur in het algemeen.

Details over zijn opvolger worden binnenkort bekendgemaakt.

Foto: JP Lee (links) tijdens de overhandiging van de onderscheiding ‘Certificate of Merit’ van het Koreaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken in januari 2023.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties