Hyundai steunt Healthy Seas bij het schoonmaken van zeeën en oceanen

Hyundai gaat Healthy Seas helpen bij de strijd tegen de vervuiling van de zee. Deze Nederlandse organisatie zet zich wereldwijd in voor het schoonmaken van zeeën en oceanen door achtergelaten visnetten en vismateriaal te verwijderen van de zeebodem. Bekijk de video.

De samenwerking met Healthy Seas is geheel in lijn met Hyundai’s toekomstvisie Progress for Humanity. Naast kwantitatieve en kwalitatieve groei van zijn geëlektrificeerde gamma wil Hyundai zich nog meer profileren als een slim, verantwoordelijk lid van de samenleving dat duurzame (mobiliteits)oplossingen biedt. Door de krachten te bundelen met Healthy Seas, helpt Hyundai de komende generaties aan een schoner milieu en een duurzamere toekomst.

‘Hyundai begrijpt dat recycling en duurzaamheid geen trends maar juist noodzaak zijn voor onze samenleving’, zegt Michael Cole, President en CEO van Hyundai Motor Europe. ‘Daarom zetten we ons graag in voor de ontwikkeling van een duurzame toekomst. Milieuproblemen moeten direct worden aangepakt en vanuit die visie werken we graag samen met organisaties als Healthy Seas.’

De wereldzeeën en oceanen spelen een belangrijke rol bij het in stand houden van het leven op aarde, maar worden voortdurend bedreigd. Volgens een gezamenlijk rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties belandt naar schatting elk jaar ruim 580.000 ton aan visnetten in de oceaan, goed voor een tiende van al het zwerfvuil op en in zee.

Visnetten vervuilen de zeeën en oceanen en veroorzaken veel dierenleed. Om ervoor te zorgen dat huidige en toekomstige generaties kunnen blijven genieten van de zeeën en oceanen, is het belangrijk dat initiatieven zoals die van Healthy Seas ondersteund worden. Samen met Ghost Diving, een team van vrijwillige duikers, verzamelt Healthy Seas de achtergelaten visnetten, ook wel bekend als ‘spooknetten’, om deze vervolgens te recyclen.

Met verzamelpunten in vishavens stimuleert Healthy Seas vissers zelf om hun afgedankte netten op te ruimen. De door Healthy Seas uit zee gehaalde visnetten en de afgedankte netten uit de visserijsector worden verwerkt tot ECONYL®-garen; een hoogwaardige grondstof waarmee nieuwe, ecologische producten kunnen worden gemaakt zoals badmode, ondergoed en tapijten.

Om kinderen te leren hoe belangrijk het is de zeeën en oceanen schoon te houden, organiseert Healthy Seas educatieve programma’s op scholen. In de hoop nog meer vervuiling te voorkomen, brengt de organisatie jongere generaties op de hoogte van de negatieve effecten die vervuiling kan hebben op het leven in zee en voor de mens.

Ook werkt Healthy Seas samen met vissers, viskwekerijen en lokale gemeenschappen om te voorkomen dat visnetten op stortplaatsen of in het milieu terechtkomen. Samen zoeken ze een oplossing om de netten op een verantwoorde manier af te voeren.

De samenwerking met Hyundai biedt Healthy Seas de mogelijkheid zijn activiteiten in Europa uit te breiden. ‘Daar zijn wij uiteraard heel blij mee’, aldus Veronika Mikos, directeur van Healthy Seas. ‘Onze passie voor de bescherming van het milieu delen we met Hyundai’s leiderschap op het gebied van ontwikkeling van duurzame mobiliteitsoplossingen. Dankzij de steun van Hyundai kunnen we de oceanen en zeeën op nog grotere schaal schoonmaken.’

De eerstvolgende activiteit is gepland in de zomer in Griekenland. Daar gaat Healthy Seas de bevolking helpen met het verwijderen van visnetten en ander puin dat op de zeebodem ligt, aan de oppervlakte drijft en over de stranden verspreid ligt.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties