Hyundai investeert in BOS Semiconductors

Hyundai gaat investeren in BOS Semiconductors, een start-up gevestigd in Korea die zich bezighoudt met de ontwikkeling van system-on-chip (systeem op een chip, afgekort: SoC).

Een system-on-chip is een geïntegreerd circuit dat veel elementen van een computersysteem combineert in een enkele chip. Vanwege hun kleine formaat worden SoC’s vooral gebruikt voor mobiele apparaten als smartphones.

BOS Semiconductors, opgericht in 2022, wil uitgroeien tot een zogenoemd fabless bedrijf. In de halfgeleiderindustrie is een fabless bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van halfgeleiderchips, maar het produceert deze niet. BOS Semiconductors richt zich met de ontwikkeling van zijn halfgeleiders voornamelijk op de auto-industrie.

De investering in BOS Semiconductors is een volgende stap in de zoektocht van Hyundai Motor Group naar nieuwe automobielgerelateerde halfgeleidertechnologieën. Het concern werkt samen met diverse chipbedrijven om halfgeleiders voor de automobielsector te ontwikkelen.

Tweede fonds van ZER01NE

Voor de samenwerking maakt Hyundai Motor Group gebruik van het tweede fonds van ZER01NE, een open innovatieplatform met de focus op samenwerkingen tussen start-ups en onder meer Hyundai. Met het programma wil Hyundai Motor Group waardevolle start-ups ontdekken en succesvolle partnerships aangaan om innovatieve technologieën te verkennen.

Het tweede fonds van ZER01NE heeft een uitgebreidere investeringsdoelstelling dan het eerste fonds, opgericht in 2018. Hyundai Motor Group gebruikt het tweede fonds om proactief te investeren in veelbelovende start-ups om toekomstige mobiliteitsactiviteiten te ondersteunen, zoals geavanceerde luchtmobiliteit, geëlektrificeerde voertuigen, connected cars, kunstmatige intelligentie en robotica.

‘We verwachten dat BOS Semiconductors een van onze strategische partners wordt en bijdraagt aan de halfgeleidertechnologie van de toekomstige mobiliteit van de Groep’, aldus Dr. Youngcho Chi, President van de Innovation Division van Hyundai Motor Group. ‘We zullen blijven samenwerken met onze verschillende partners op het gebied van halfgeleiders en investeren in andere nieuwe en veelbelovende start-ups.’

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties