Euisun Chung benoemd tot Chairman van Hyundai Motor Group; nieuw hoofdstuk in geschiedenis van onderneming

Hyundai Motor Group heeft Executive Vice Chairman Euisun Chung benoemd tot Chairman van Hyundai Motor Group. Hij volgt daarmee Moon-Koo Chung op, die is benoemd tot Honorary Chairman.

Hyundai Motor Company, Kia Motors Corporation en Hyundai Mobis Co. hielden elk een buitengewone directievergadering om de benoeming te bespreken. De directieleden bekrachtigden unaniem de benoeming van Euisun Chung als nieuwe Chairman van de Group.

Hyundai Motor Group begint onder Euisun Chung aan een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis. Onder het motto “Together for a Better Future” (Samen voor een betere toekomst) werken Chung en de Group aan het ontwikkelen en verwerven van essentiële technologie en expertise om de heersende onzekerheden in de markt, zoals de coronacrisis, te overwinnen.

In zijn reactie op zijn benoeming zette Euisun Chung de toekomstige koers van de Group uiteen, gericht op de klant, op menselijkheid, op de toekomst en op de noodzaak bij te dragen aan de samenleving. ‘Bij alles wat we doen en de doelen die we hebben, moet de klant centraal staan. De eerste stap naar tevreden klanten is om hen in staat te stellen hun leven te leiden op de manier die zij willen, met de perfecte kwaliteit van de producten en diensten die wij bieden’, aldus de nieuwe Chairman.

De laatste jaren benadrukte Euisun Chung al het belang van de klantgerichte benadering en klanttevredenheid en hij paste het concept ook breder toe op de samenleving. ‘Voor de vrijheid en welvaart van iedereen ontwikkelen we de meest vooruitstrevende en betrouwbare technologie voor autonoom rijden. Daarmee bieden we een geheel nieuwe mobiliteitservaring’, aldus Chung. Hij leidt de Group nu verder door de transformatie van autofabrikant naar mobiliteitsaanbieder van de toekomst.

De Group wil mobiliteitsoplossingen aanbieden die passen bij de manier van leven van zijn klanten. Tegelijk wil de Group zijn marktleiderschap versterken op diverse gebieden, zoals autonoom rijden, elektrificatie, brandstofcellen, robotica en Urban Air Mobility (UAM).

Recentelijk vormde de Group samen met Aptiv een nieuwe onderneming, Motional Inc., om volledig autonome rijtechnologie te ontwikkelen die toonaangevend is in de industrie. Daarvoor werkt het wereldwijd samen met partners om mobiliteitsdiensten te ontwikkelen die allemaal zijn toegesneden op de regionale behoeften.

Euisun Chung blikte ook vooruit naar de enorme mogelijkheden van waterstofenergie en pleitte voor uitbreiding van het waterstofecosysteem, met een brede toepassing van brandstofceltechnologie – ook buiten auto’s. ‘Onze brandstofceltechnologie van wereldklasse kan ook worden toegepast op andere gebieden als een milieuvriendelijke energieoplossing voor de toekomst’, aldus Chung. ‘We werken aan een toekomst met robotica, Urban Air Mobility, Smart City en andere innovaties. Deze baanbrekende ontwikkelingen brengen de levensstandaard van de mensheid op een hoger niveau.’ Daarbij benadrukt Euisun Chung ook dat het belangrijk is dat de Hyundai Motor Group duurzaam bijdraagt aan de samenleving waarin het actief is. ‘Hyundai Motor Group wil een onderneming zijn die wordt gekoesterd vanwege het feit dat het de ultieme droom van de mensheid – veilig en vrij verkeer en een vreedzaam leven – heeft gerealiseerd en dat het de resultaten daarvan deelt met zijn klanten overal ter wereld.’

De transformatie van Hyundai Motor Group vindt ook intern plaats. Daarbij ligt de nadruk op het ontwikkelen van flexibiliteit en wendbaarheid zoals die bestaat in techbedrijven. Onder Euisun Chung versnelt de Group tevens de inzet naar een gezondere bedrijfscultuur door medewerkers te emanciperen en horizontale communicatie te stimuleren.

‘Als elke werknemer zichzelf ziet als een pionier en de positieve energie die dan ontstaat kanaliseert in groei van de onderneming en die van de generaties na ons, dan weet ik zeker dat we nieuwe kansen zien in crises’, aldus Chung. ‘Ik draag de zorg voor een bedrijfscultuur die communicatie en autonomie respecteert. Ik wil helpen een creatieve werkomgeving te creëren waar talent wordt gerespecteerd en tot het uiterste de ruimte krijgt.’

De Group stroomlijnt ook de besluitvorming om deze efficiënter, sneller en transparanter te maken. En het versterkt de communicatie met de markt om de waarde voor aandeelhouders te vergroten.

Euisun Chung heeft in de afgelopen twee jaar veel erkenning gekregen voor zijn visie en de manier waarop hij als Executive Vice Chairman leiding gaf aan de essentiële takken van de onderneming. Zo maakte hij Kia Motors weer rendabel, begeleidde hij de groei van Hyundai Motor tijdens een wereldwijde financiële crisis en leidde hij de introductie van het premiummerk Genesis.

Mong-Koo Chung, nu Honorary Chairman van de Group, meldde onlangs dat hij plaats wilde maken en vroeg Euisun Chung om leiding te geven aan de toekomstige groei en innovaties van de Group vanuit de huidige moeilijke wereldwijde situatie.

Vanwege zijn bijdrage aan de wereldwijde auto-industrie is Mong-Koo Chung opgenomen in de Automotive Hall of Fame. Hij nam Kia Motors op in de Group en terwijl hij de groei van Hyundai leidde en van beide merken wereldwijde autofabrikanten maakte, werd Korea een toonaangevend land in de auto-industrie. Mong-Koo Chung maakte kwaliteit topprioriteit en introduceerde een gestandaardiseerd productiesysteem waardoor de producten van Hyundai en Kia wereldwijd met de hoogste kwaliteit van de band rolden. Ook liet hij een van de grootste design- en ontwikkelingscentra ter wereld bouwen om het concurrentievermogen van de Group te verhogen en stuurde hij op duurzaamheid en duurzaam management door synergie binnen de Hyundai Motor Group.

Euisun Chung bouwt voort op de nalatenschap van oprichter Juyung Chung en zijn voorganger Moon-Koo Chung. ‘Op basis van wat zij hebben opgebouwd, werk ik samen met alle medewerkers van de Group aan een nieuwe toekomst voor Hyundai Motor Group. We komen vast obstakels tegen, maar met de spirit van Hyundai Motor Group maken we steeds weer het onmogelijke mogelijk – door samenwerking, teamgeest en optimisme.’

Profiel van Euisun Chung


Opleiding

BA, Korea University
MBA, University of San Francisco

Ervaring
2018 Executive Vice Chairman, Hyundai Motor Group
2009 Vice Chairman, Hyundai Motor Company
2005 President, Kia Motors Corporation
2003 Head of Business Strategy Planning, Kia Motors Corporation
Executive Vice President, Business Planning Division at Hyundai Motor Company
2002 Senior Vice President, Domestic Sales Division, Hyundai Motor Company
1999 Director, Procurement/Sales Support Division, Hyundai Motor Company

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties