Hyundai Motor Group Innovation Centre Singapore officieel geopend

Het Hyundai Motor Group Innovation Centre Singapore (HMGICS) heeft officieel zijn deuren geopend. De nieuwe hub dient onder meer als proeftuin voor de ontwikkeling van toekomstige mobiliteitsoplossingen, waaronder Purpose Built Vehicles (PBV’s). Bovendien worden bij HMGICS vanaf 2024 de eerste productiemodellen van de IONIQ 5 robotaxi vervaardigd. Deze Level 4 zelfstandig rijdende auto’s zullen vanaf 2024 in de Verenigde Staten worden ingezet voor het vervoer van passagiers.

Met HMGICS introduceert Hyundai een nieuw concept van een hub voor Smart Urban Mobility (slimme stedelijke mobiliteit). De faciliteit omvat een sterk geautomatiseerd, flexibel productiesysteem en biedt ongekende oplossingen voor kopers van elektrische auto’s om te communiceren met hun EV en het merk Hyundai. HMGICS symboliseert de vastberadenheid van Hyundai Motor Group (de Groep) om duurzame, innovatieve mobiliteitsoplossingen en een vooruitstrevende klantervaring te creëren met als doel zijn mondiale leiderschap verder te versterken.

Ook tilt HMGICS de klantbeleving naar een veel hoger niveau, van de eerste interactie met het merk via het verkoopproces en de levering tot en met het daadwerkelijk rijden in de auto. Om nog meer maatwerk te kunnen bieden, biedt HMGICS klanten de mogelijkheid een bezoek aan de fabriek te brengen. Specialisten bij HMGICS vergezellen de klanten tijdens een rondleiding en geven inzicht in het proces en de door hen gekozen auto. Klanten kunnen zelfs een unieke testrit maken, op het dak van HMGICS waar een 618 meter lang testparcours is gebouwd.

Eerder deze maand gaf Hyundai het startschot voor de bouw van een ultramoderne fabriek voor elektrische auto’s in Ulsan, Zuid-Korea. In deze nieuwe productiefaciliteit is er meer dan ooit aandacht voor de mens en daarom past Hyundai voor de bouw van de fabriek een innovatief productieplatform toe dat is ontwikkeld door HMGICS. Dit productieplatform omvat op AI gebaseerde intelligente besturingssystemen; milieuvriendelijke bouwmethoden om koolstofneutraliteit en RE100-certificering (100% gebruik van hernieuwbare energie) te realiseren en de verwezenlijking van mensvriendelijke voorzieningen die veilig en efficiënt werken mogelijk maken.

Singapore heeft wereldwijd een grote reputatie op het gebied van innovatie en diversiteit en is daarom door Hyundai als thuisbasis gekozen voor de Smart Urban Mobility Hub. HMGICS hanteert een mensgerichte productiebenadering en tilt de samenwerking tussen mensen, robotica en kunstmatige intelligentie naar een heel nieuw level. Daarnaast zorgt Digital Twin-technologie – een virtuele representatie van de echte wereld, met inbegrip van fysieke objecten, processen, relaties en gedrag – ervoor dat ultrasnel kan worden gereageerd op veranderende klantvragen en productie-eisen.

30.000 elektrische auto’s per jaar

Het Hyundai Motor Group Innovation Centre Singapore telt zeven verdiepingen en heeft een oppervlak van 86.900 m2. De nieuwe faciliteit bevindt zich in het Jurong Innovation District en heeft de capaciteit om tot 30.000 elektrische auto’s per jaar te produceren. HMGICS is al operationeel sinds begin 2023 en produceert behalve de 100% elektrische IONIQ 5 ook de volledig autonoom rijdende IONIQ 5 robotaxi. Volgend jaar wordt ook de IONIQ 6 aan het portfolio van HMGICS toegevoegd.

HMGICS is ontworpen om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop EV’s en andere vormen van slimme mobiliteitsoplossingen – waaronder robotaxi en PBV’s – worden ontwikkeld en gebouwd. De sleutel hiervoor is een nieuw, geavanceerd productiesysteem ter vervanging van de traditionele benadering van de lopende band. Ongeveer 50% van alle taken wordt uitgevoerd door tweehonderd robots, waarbij mensen, robotica en AI-systemen nauw kunnen samenwerken dankzij het Digital Twin-platform.

HMGICS functioneert als een Digital Twin Meta-Factory en synchroniseert in real-time de virtuele en fysieke werelden. Hierdoor kunnen mensen en robots samenwerken op een manier die nog niet eerder voor mogelijk werd gehouden. Werknemers kunnen taken simuleren in de digitale virtuele ruimte – of metaverse – terwijl robots de benodigde componenten fysiek op de productielijn verplaatsen. Dit zorgt er onder meer voor dat werknemers aanzienlijk minder repetitief en zwaar werk hoeven te verrichten, waardoor ze zich kunnen concentreren op creatievere en productievere taken.

IONIQ 5-robotaxi

De IONIQ 5-robotaxi die in het Hyundai Motor Group Innovation Centre Singapore van de band rolt, is een autonoom rijdend voertuig van Level 4 dat de twee belangrijkste technologieën van toekomstige mobiliteit samenbrengt: elektrificatie en autonomie. De combinatie van deze technologieën kan personenvervoer nog slimmer, veiliger en duurzamer maken. Level 4 betekent dat de automatische piloot van de auto in staat is het voertuig in vrijwel elk denkbaar scenario te besturen.

Hyundai ontwierp de IONIQ 5-robotaxi samen met Motional, een technologiebedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van volledig autonome rijtechnologie. Tijdens de opening van HMGICS werd bekend dat de IONIQ 5-robotaxi een van de eerste Level 4 zelfstandig rijdende auto’s is die officieel is vervaardigd volgens de Amerikaanse Federal Motor Vehicle Safety Standard (FMVSS).

‘Deze certificering is een bewijs van het enorm grondige ontwikkelings- en testprogramma van de IONIQ 5-robotaxi, evenals de veiligheid en betrouwbaarheid ervan’, aldus Karl Iagnemma, President en CEO van Motional. ‘We zijn enorm trots dat de IONIQ 5-robotaxi in deze fabriek wordt geproduceerd en kijken ernaar uit om de wereld te laten kennismaken met dit allereerste FMVSS-gecertificeerde autonome voertuig. Dankzij onze samenwerking met Hyundai hebben we een toonaangevende robotaxi kunnen ontwikkelen die voldoet aan de strengste normen en klaar is voor massaproductie.’

De robotaxi van Hyundai en Motional is gebaseerd op de volledig elektrische Hyundai IONIQ 5. De sensoren op het dak en aan weerszijden van de auto zorgen ervoor dat de IONIQ 5-robotaxi duidelijk herkenbaar is als autonoom rijdende auto. Ruim dertig sensoren – een combinatie van camera’s, radars en lidar – zorgen voor een haarscherpe 360-gradenwaarneming. De lange wielbasis en de vlakke vloer zorgen voor enorm veel interieurruimte en comfort in de IONIQ 5-robotaxi.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties