Vernieuwde Hyundai i30: gemaakt voor Europa, in Europa

Hyundai gaat van start met de productie van de vernieuwde i30. De eerste exemplaren rollen vanaf 25 mei van de band bij Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC), de Hyundai-fabriek in Nošovice in Tsjechië. Zowel de i30 5-deurs, de i30 Fastback als de i30 Wagon onderging een uitgebreide update. De vernieuwde Hyundai i30 wordt deze zomer in de Nederlandse showrooms verwacht, de prijzen worden later bekendgemaakt.

De i30 is een belangrijke auto voor Hyundai in Europa. Sinds de lancering van de i30 in 2007 verkocht Hyundai in Europa meer dan een miljoen exemplaren van deze middenklasser. De i30 was het allereerste model van Hyundai uit de ‘i-serie’. Later volgden onder meer de i10 en i20. Het debuut van de i30 markeerde bovendien het begin van de massaproductie in 2008 van Hyundai-modellen bij HMMC.

Reeks verbeteringen

‘De i30 is altijd een van onze populairste modellen in Europa geweest’, aldus Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product bij Hyundai Motor Europe. ‘Hij is echt gemaakt voor Europa, in Europa – vanaf het ontwerp en de bouw tot het moment dat hij van de band rolde. Het vernieuwde model bevat een hele reeks verbeteringen. Zo maken we de i30 nog aantrekkelijker voor klanten die op zoek zijn naar een stijlvolle, veilige en betrouwbare auto in het C-segment.’

De vernieuwde Hyundai i30 kreeg een nieuwe voor- en achterbumper, een nieuwe grille en nieuwe V-vormige LED-dagrijverlichting (DRL). Nieuw ontworpen 16- en 17-inchvelgen zorgen voor een nog fraaier zijaanzicht van de auto. Bovendien is de op de autosport geïnspireerde uitvoering N Line ingrijpend aangepast en – na de i30 5-deurs en de i30 Fastback – nu ook voor de vernieuwde i30 Wagon leverbaar.

Intelligent Manual Transmission

De vernieuwde Hyundai i30 biedt een uitgebreid gamma aandrijflijnen. Nieuw is dat de 1.0 T-GDI-benzinemotor met 88 kW (120 pk) optioneel is te combineren met 48-volt Mild-Hybrid-technologie voor een lager brandstofverbruik. Deze aandrijflijn is voor het eerst ook leverbaar met een Intelligent Manual Transmission (iMT); een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak die ontkoppelt als de bestuurder het gaspedaal loslaat, voor extra brandstofbesparing.

Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) is sinds november 2008 in bedrijf. Er werken 3.300 mensen en de productiecapaciteit bedraagt maximaal 1.500 auto’s per dag en meer dan 300.000 per jaar. Vorig jaar rolde de drie miljoenste auto – een Hyundai i30 N – van de band. Ook vierde de fabriek onlangs de bouw van zijn miljoenste Hyundai Tucson.

De modellen die in de fabriek in Tsjechië worden gemaakt zijn bestemd voor klanten in meer dan 70 landen, verdeeld over vijf continenten. Behalve de i30 5-deurs, de i30 Fastback en de i30 Wagon produceert HMMC ook de i30 N, de KONA Electric en de Tucson.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties