Hyundai geeft startschot voor bouw nieuwe fabriek voor elektrische auto’s in Ulsan.

Hyundai heeft het startschot gegeven voor de bouw van een ultramoderne fabriek voor elektrische auto’s in Ulsan, Zuid-Korea. Dat gebeurde tijdens een feestelijke ceremonie op het voormalige testcomplex van Hyundai in Ulsan, waar Chung Ju-yung, oprichter van het Koreaanse automerk, vijftig jaar geleden de basis legde voor de huidige successen.

De nieuwe fabriek omvat een oppervlak van 548.000 vierkante meter. Met de bouw is een investering gemoeid van 1,53 miljard dollar. De constructie van de nieuwe fabriek begint eind dit jaar en zal in 2025 worden voltooid. De eerste elektrische auto’s rollen naar verwachting begin 2026 van de band. De jaarlijkse capaciteit bedraagt 200.000 voertuigen. Een elektrische SUV van Genesis, het luxemerk van Hyundai Motor Group waartoe ook Kia behoort, is het eerste model dat in de nieuwe fabriek wordt geproduceerd.

De feestelijke ceremonie werd bijgewoond door Executive Chair van Hyundai Motor Group Euisun Chung, president en CEO van Hyundai Motor Company Jaehoon Chang en Executive Vice President, Chief Safety Officer en Head of Domestic Productions voor Hyundai Motor Company Dong-seock Lee. Zij werden vergezeld door verscheidene hoogwaardigheidsbekleders, onder wie de burgemeester van Ulsan Doo-gyeom Kim en de eerste viceminister van het ministerie van Handel, Industrie en Energie Youngjin Jang.

Een droom die uitkomt

‘De nieuwe EV-fabriek in Ulsan is de start van een veelbelovende toekomst voor de komende 50 jaar en het begin van een nieuw tijdperk van elektrificatie. Ik ben vereerd om onze droom van een 100-jarig bedrijf hier te mogen delen’, aldus Euisun Chung. ‘Ooit zorgde onze droom om de beste auto te bouwen ervoor dat Ulsan uitgroeide tot een echte autostad. Nu streeft Hyundai ernaar van Ulsan een innovatieve mobiliteitsstad te maken die voorop loopt in het tijdperk van elektrificatie – te beginnen met een speciale EV-fabriek.’

In de gloednieuwe productiefaciliteit in Ulsan is er meer dan ooit aandacht voor de mens. De fabriek moet een optimale werkomgeving voor het personeel zijn, geheel in de visie van de oprichter van Hyundai, Chung Ju-yung (1915-2001), die van mening was dat de auto-industrie de hoeksteen van de Koreaanse economie moest worden en de industriële ontwikkeling van het land zou ondersteunen. Meer dan een halve eeuw geleden koos hij Ulsan als locatie om zijn mobiliteitsdromen voor Korea te kunnen verwezenlijken en nu bouwt de nieuwe EV-fabriek voort op die veelbelovende erfenis.

Innovatief productieplatform

Om de nieuwe faciliteit toekomstbestendig te kunnen maken en om prioriteit te kunnen geven aan de veiligheid van werknemers, past Hyundai voor de bouw van de nieuwe fabriek een innovatief productieplatform toe dat is ontwikkeld door het Hyundai Motor Group Innovation Centre in Singapore (HMGICS). Dit productieplatform omvat op AI gebaseerde intelligente besturingssystemen; milieuvriendelijke bouwmethoden om koolstofneutraliteit en RE100-certificering (100 procent gebruik van hernieuwbare energie) te realiseren en de verwezenlijking van mensvriendelijke voorzieningen die veilig en efficiënt werken mogelijk maken.

De productiefaciliteit van Hyundai in Ulsan begon in 1968 als een bescheiden assemblagefabriek. De ontwikkeling en de daaropvolgende massaproductie van Hyundai’s allereerste eigen model, de Pony, zorgde voor een explosieve groei van de fabriek en demonstreerde de vastberadenheid en gedrevenheid van de werknemers om de eerste onafhankelijk ontwikkelde auto van Zuid-Korea te realiseren. Bovendien zorgde de massaproductie van de Pony voor technologische onafhankelijkheid; de productie van auto-onderdelen gebeurde steeds meer binnenshuis, daar waar het voorheen nog afhankelijk was van de import van auto-onderdelen van overzee. Meer dan een halve eeuw later is de productiefaciliteit van Hyundai in Ulsan de grootste op zichzelf staande fabriek ter wereld.

De nieuw te bouwen EV-fabriek wordt de eerste nieuwe fabriek van Hyundai in Korea in 29 jaar, na de opening van de fabriek in Asan in 1996. De nieuwe productiefaciliteit wordt een mensgerichte fabriek waarin de werknemers elektrische auto’s bouwen in een optimale werkomgeving met extra aandacht voor veiligheid en een goede en gezonde werksfeer. Zo komt in de fabriek bijvoorbeeld nog meer natuurlijk licht binnen, zodat de werknemers – letterlijk – de warmte van de zon kunnen voelen.

Tentoonstelling over 50 jaar Ulsan-fabriek

Een tentoonstelling over het erfgoed van Hyundai moet de bouw van de nieuwe fabriek extra glans geven. In de tentoonstelling wordt teruggeblikt op 50 jaar Ulsan-fabriek. Dat gebeurt aan de hand van drie thema’s: The Beginning of a Dream (Het begin van een droom), The Realization of a Dream (De realisatie van een droom) en Our Dream, Dreams Ever Dreamt (Onze droom, dromen ooit gedroomd).

Het eerste thema The Beginning of a Dream toont een gerestaureerde Cortina, de eerste auto die van de band rolde in de fabriek in Ulsan, en documenten met betrekking tot de oprichting van de fabriek en de aanleg van de Gyeongbu Expressway, de oudste en drukste autosnelweg van Zuid-Korea.

Het tweede thema The Realization of a Dream laat zien hoe de productiefaciliteit in Ulsan is uitgegroeid tot ’s werelds grootste autofabriek. Het omvat de bouw van de Ulsan General Automobile Plant, de geboorte van de Pony, de bouw van een speciaal dok voor de export en de voltooiing van een autotestfaciliteit. Bovendien zal de Sonata (Y2) EV te zien zijn, een concept car uit 1991 die demonstreert hoe enthousiast en toegewijd de werknemers van de fabriek zijn om de beste auto's ter wereld te creëren; van voertuigen met verbrandingsmotoren tot schone, geëlektrificeerde modellen.

Het laatste thema Our Dream, Dreams Ever Dreamt bevat herinneringen aan de evolutie van de Ulsan-fabriek en de werknemers die er deel van uitmaakten. Er worden documenten tentoongesteld van degenen die de Ulsan-fabriek hebben opgericht, zoals de salarisenveloppen die in de loop der tijd zijn verzameld, werknemerscertificaten en handgeschreven aantekeningen voor kwaliteitsontwikkeling. De tentoonstelling zal vanaf januari volgend jaar voor het publiek toegankelijk zijn in de Heritage Hall van het Ulsan Plant’s Culture Centre.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties