Extra actieradius voor verbeterde KONA Electric

De actieradius van de KONA Electric 64 kWh is vastgesteld op 484 kilometer en de range van de KONA Electric met 39 kWh-batterijpakket op 305 kilometer. Dat heeft de fabrikant vandaag bekendgemaakt, nadat de RDW de Europese typegoedkeuring heeft goedgekeurd. De actieradius is met 8 procent verbeterd dankzij de montage van nieuwe banden. Deze Michelin Primacy 4-banden zorgen niet alleen voor een lagere rolweerstand, ze bieden ook meer grip en reduceren bandengeruis aanzienlijk.

De verbetering van de actieradius valt samen met de introductie van het 2020-model van de Hyundai KONA Electric, die nu niet meer alleen in Ulsan (Korea) maar ook in de fabriek in Tsjechië wordt geproduceerd. Hyundai kan door deze extra productiecapaciteit 80.000 eenheden van de KONA Electric in Europa leveren. Voor Nederland betekent dit dat de levertijd aanzienlijk wordt verkort. Klanten die nu een KONA Electric bestellen, rijden voor de zomer in de verbeterde versie met extra actieradius.

De populaire elektrische SUV heeft niet alleen een groter bereik gekregen, hij is nu ook sneller op te laden dankzij het nieuwe 3-fase laadsysteem. Informatie is gemakkelijker af te lezen van het 10,25-inch infotainmentsysteem en de connectiviteitsmogelijkheden zijn aangescherpt met de Hyundai Bluelink-applicatie. De opgefriste KONA Electric heeft nu ook standaard het eCall-veiligheidssysteem. De KONA Electric met 64 kWh-pakket kan nu ook 100 kilogram verticale last dragen. Dat betekent dat twee elektrische fietsen op de speciale fietsendrager aan de KONA Electric kunnen worden bevestigd.

De KONA Electric komt in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en is vrijgesteld van Motorrijtuigenbelasting (MRB) tot en met 2020. De bijtelling voor zakelijk rijders is 8 procent.

Het gamma van de KONA Electric ziet er als volgt uit:

Uitvoering Prijs Zakelijke Lease vanaf*
39 kWh Comfort € 36.795,- € 374,- p/m
39 kWh Fashion € 39.595,- € 397,- p/m
64 kWh Comfort € 41.595,- € 397,- p/m
64 kWh Fashion € 44.395,- € 420,- p/m
64 kWh Premium € 48.395,- € 453,- p/m


* Op basis van 60 maanden en 10.000 km per jaar.

Technische specificaties Hyundai KONA Electric (64 kWh en 39 kWh)

* De tijdsduur voor het opladen is onder andere afhankelijk van de batterij- en omgevingstemperatuur, het vermogen van het laadpunt en de laadstatus van de batterij.
** De actieradius is gebaseerd op de nieuwe WLTP-meetmethode, deze kan in de praktijk variëren door onder andere; rijstijl, omstandigheden op de weg en temperatuur.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties