Hyundai Motor Group benoemt Chang-Hyeon Song tot President en hoofd nieuwe TaaS-divisie

Hyundai Motor Group heeft Chang-Hyeon Song benoemd tot President en hoofd van de nieuwe TaaS-divisie. TaaS staat voor Transportation-as-a-Service en houdt zich bezig met de overgang naar autonome transportoplossingen in de snel veranderende mobiliteitssector.

Met TaaS gaat Chang-Hyeon Song zich richten op nieuwe concepten voor mobiliteitsdiensten. De nieuwe divisie heeft als missie om innovatie in toekomstige mobiliteit te realiseren. Ook heeft de divisie het voornemen een mobiliteitsecosysteem te creëren dat de samenwerking tussen verschillende spelers in de markt zal bevorderen.

President Chang-Hyeon Song heeft veel expertise in deze sector. Eerder was hij werkzaam bij vooraanstaande technologiebedrijven als Apple en Microsoft. Ook was hij CEO bij Naver Labs, de R&D-afdeling van het meest bezochte webportaal van Zuid-Korea, en Chief Technology Officer bij IT-concern Naver.

In 2019 begon Chang-Hyeon Song de transportation-as-a-service-startup 42dot, waar hij leiding gaf aan de ontwikkeling van een technologieplatform voor autonoom rijden en mobiliteit. De combinatie van de mobiliteitsexpertise van Hyundai Motor Group en de kennis van Chang-Hyeon Song moet resulteren in een reeks nieuwe TaaS-diensten.

‘Hyundai Motor Group biedt zijn klanten graag innovatieve en waardevolle mobiliteitservaringen’, aldus President Chang-Hyeon Song. ‘Door nauw samen te werken met de overheid en andere mobiliteitsbedrijven willen we met de nieuwe TaaS-divisie de basis leggen voor duurzame groei van de mobiliteitsindustrie.’

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties