Euisun Chung uitgeroepen tot MotorTrend Person of the Year

Euisun Chung is uitgeroepen tot MotorTrend Person of the Year. De Executive Chair van Hyundai Motor Group (de Groep) dankt die onderscheiding aan zijn grote invloed op de auto-industrie. Onder leiding van Euisun Chung is Hyundai Motor Group uitgegroeid tot een van de toonaangevendste ondernemingen ter wereld.

Elk jaar rangschikt MotorTrend de vijftig invloedrijkste mensen in de auto-industrie. In de afgelopen vijf jaar maakte Euisun Chung een enorme opmars op de Power List van het gezaghebbende automagazine. De Executive Chair van de Hyundai Motor Group ‘debuteerde’ in 2018 met een twaalfde plaats op de prestigieuze ranglijst van MotorTrend en bereikte via een vijfde plaats vorig jaar de nummer 1-positie in 2023.

MotorTrend riep Euisun Chung uit tot Person of the Year omdat hij de Groep naar een nieuw tijdperk heeft geleid. De jury van het automagazine benadrukte ook het uitzonderlijke kaliber van de modellen die onder Chungs toezicht zijn ontwikkeld: ‘De producten van Hyundai Motor Group vallen op door hun opvallende design, kwaliteit, slimme features en de goede prijs-kwaliteitverhouding en blijken steeds moeilijker te verslaan.’

IONIQ 5 is SUV van het Jaar 2023

Een van de modellen waar MotorTrend op doelt is de IONIQ 5. Het automagazine riep deze volledig elektrische Hyundai onlangs uit tot SUV van het Jaar 2023. De IONIQ 5 is het eerste model van Hyundai’s nieuwe line-up-merk IONIQ dat zich volledig focust op volledig elektrische auto’s. De IONIQ 5 staat op het innovatieve Electric Global Modular Platform (E-GMP) dat onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt.

Behalve de titel SUV van het Jaar 2023 voor de IONIQ 5 waren er ook onderscheidingen voor de Genesis G90 en de Genesis GV70, twee modellen van het premiummerk dat net als Hyundai en Kia deel uitmaakt van Hyundai Motor Group.

Naast de inspanningen die Euisun Chung leverde om van Hyundai Motor Group mondiaal een succesvolle onderneming te maken, prees MotorTrend hem ook om zijn visie op de toekomst. ‘Als Executive Chair drukt Euisun Chung nadrukkelijk zijn stempel op de toekomst van het bedrijf. Zijn begrip van waar de wereld en de industrie naartoe gaan, gecombineerd met de wens om van onze planeet een betere plek te maken, toont een brede missie om voorop te lopen op het gebied van elektrische auto’s en geavanceerde mobiliteit’, aldus MotorTrend. ‘Vanwege zijn visie en leiderschap is Euisun Chung dan ook onze MotorTrend Person of the Year 2023.’

Voorop met technologische innovaties

Hyundai loopt voorop als het gaat om technologische innovaties. Dat gaat verder dan alleen auto’s bouwen. Hyundai investeert nadrukkelijk in de ontwikkeling van slimme mobiliteitsoplossingen, waarbij de focus ligt op nog comfortabeler, schoner en efficiënter reizen. Robots zullen de basis vormen voor toekomstige mobiliteitsoplossingen en daarom is robotica een belangrijk onderdeel van de transformatie die Hyundai doormaakt.

Op de Power List 2023 van MotorTrend staan behalve Euisun Chung ook President en Chief Creative Officer van Hyundai Motor Group Luc Donckerwolke (3), President en Global Chief Operating Officer van Hyundai Motor Company Jose Muñoz (10), Executive Vice President en hoofd van het Hyundai Global Design Center SangYup Lee (28) en Executive Vice President en hoofd van Kia Global Design Center Karim Habib (44).

In zijn toespraak tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Hyundai Motor Group in het R&D-centrum in Namyang, onderstreepte Chung zijn voortdurende inzet voor van de Groep. Hij drong er bij iedereen binnen de organisatie op aan alles in het werk te stellen om de best mogelijke producten en diensten aan de klanten te leveren. ‘We moeten uitdagingen aangaan op basis van vertrouwen en positieve resultaten moeten leiden tot nog meer vertrouwen. Zonder het vertrouwen van onze klanten is geen product of technologie compleet. Kwaliteit is onze prioriteit. Van productplanning tot design, van sales tot after sales; alle teams en medewerkers moeten kwaliteit en de klant als topprioriteit hebben. We moeten alles in het werk stellen om het respect en de loyaliteit van onze klanten te verdienen.’

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties