Britse koninklijke onderscheiding voor Executive Chair van Hyundai Motor Group

Euisun Chung heeft een Britse koninklijke onderscheiding gekregen. De Executive Chair van Hyundai Motor Group mag zich vanaf nu Commandeur in de Orde van het Britse Rijk (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire – CBE) noemen. Euisun Chung ontving de eervolle onderscheiding voor zijn verdiensten op het gebied van kunst, cultuur en zijn belangrijke bijdrage aan de wereldwijde transitie naar geëlektrificeerde mobiliteit.

Euisun Chung is de eerste Koreaan die is benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk sinds de toetreding van koning Charles III. Namens de Britse vorst overhandigde Colin Crooks, de Britse ambassadeur in de Republiek Korea, Euisun Chung de onderscheiding. Dat gebeurde tijdens een feestelijke ceremonie in de Britse ambassade in Seoul.

Volgens ambassadeur Colin Crooks zet Executive Chair van Hyundai Motor Group Euisun Chung de traditie van zakelijk en filantropisch leiderschap van zijn voorouders voort. ‘Een traditie die de nauwe band van Hyundai Motor Group met ons land naar een ongekend niveau van samenwerking heeft gebracht. Het is mij daarom een grote eer om u te mogen benoemen tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk’, prees Colin Crooks de Executive Chair van Hyundai Motor Group. ‘Het is de eerste onderscheiding voor een Koreaans staatsburger sinds de toetreding van Zijne Majesteit koning Charles III.’

Met de koninklijke onderscheiding treedt Euisun Chung in de voetsporen van Chung Ju-yung, de oprichter van het Koreaanse automerk onder wiens leiding Hyundai Motor Group uitgroeide tot een wereldconcern. Euisun Chung: ‘Ik ben van mening dat ik deze onderscheiding niet zozeer heb ontvangen vanwege de inspanningen van één persoon, maar veel meer als blijk van erkenning voor de bijdrage van iedereen binnen Hyundai Motor Group aan de samenwerking en vriendschap van onze twee landen. In de toekomst willen we op het gebied van kunst, cultuur, sport en openbare dienstverlening graag de handen ineen blijven slaan. Het streven van Hyundai Motor Group is altijd geweest om dát wat onmogelijk lijkt tóch voor elkaar te krijgen en zo boven onszelf uit te stijgen. We wisten dat dit mogelijk was, omdat we vrienden zoals jullie hebben.’

De titel Commandeur in de Orde van het Britse Rijk wordt toegekend aan personen die op nationaal of regionaal niveau een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Britse samenleving met belangrijke en innovatieve prestaties op het gebied van technologie, wetenschap, sport, kunst, cultuur, politiek, industrie en economie.

Euisun Chung ontving de onderscheiding voor zijn betrokkenheid bij de economische en culturele samenwerking tussen Korea en Groot-Brittannië. Dit partnerschap kreeg voor het eerst vorm met de oprichting van de oorspronkelijke Hyundai Group en werd versterkt toen de eerste voertuigen van Hyundai Motor Group in 1982 naar Groot-Brittannië werden geëxporteerd.

Sinds 2014 is Hyundai Motor Company verbonden aan het Tate Modern, de wereldberoemde galerie voor internationale en moderne kunst in Londen. Het twaalfjarig partnerschap spitst zich toe op het onder de aandacht brengen van kunst en cultuur, niet alleen bij de inwoners van Groot-Brittannië maar bij mensen over de hele wereld. Ook in de sportwereld toont Hyundai Motor Group zijn betrokkenheid, onder meer als sponsor van de Genesis Scottish Open, een van de bekendste golftoernooien in Europa.

Een betere toekomst

Het is de filosofie van Euisun Chung om een betere toekomst te creëren voor samenlevingen over de hele wereld. Dát is de kern van alle inspanningen van Hyundai, waarbij de focus voornamelijk ligt op toekomstige vormen van milieuvriendelijke, geëlektrificeerde mobiliteit.

Zo versterkte Hyundai Motor Group zijn relatie met Groot-Brittannië in 2022 door een memorandum van overeenstemming (Memorandum of Understanding – MoU) met Rolls-Royce te ondertekenen om gezamenlijk het voortouw te nemen op het gebied van geavanceerde luchtmobiliteit met behulp van volledig elektrische aandrijflijnen en brandstofceltechnologie.

De invloed van Hyundai Motor Group op Groot-Brittannië wordt weerspiegeld door het succes van de modellen die er worden verkocht. Verscheidene modellen van de merken Hyundai en Kia zijn onderscheiden met prestigieuze awards, waaronder de UK Car of the Year-award en de WhatCar? Car of the Year-award.

Het is niet voor het eerst dat Euisun Chung wordt onderscheiden. Tijdens de uitreiking van de Autocar Awards 2021 ontving de Executive Chair van Hyundai Motor Group de prestigieuze Issigonis Trophy, een van de hoogste onderscheidingen in de automotive-sector. En in 2022 werd hij tijdens de uitreiking van de World’s Greatest Auto Disruptors Awards 2022 benoemd tot Visionair van het Jaar. Eerder dit jaar werd Euisun Chung door MotorTrend uitgeroepen tot Person of the Year.

Hyundai loopt voorop als het gaat om technologische innovaties. Dat gaat verder dan alleen auto’s bouwen. Hyundai investeert nadrukkelijk in de ontwikkeling van slimme mobiliteitsoplossingen, waarbij de focus ligt op nog comfortabeler, schoner en efficiënter reizen. Robots zullen de basis vormen voor toekomstige mobiliteitsoplossingen en daarom is robotica een belangrijk onderdeel van de transformatie die Hyundai doormaakt.

Foto: Executive Chair van Hyundai Motor Group Euisun Chung (rechts) wordt door ambassadeur Colin Crooks benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties