Hyundai's nieuwe KONA en i30 Fastback winnen iF Design Award 2018.

  • iF Award voor de geheel nieuwe KONA en de Hyundai i30 Fastback met zijn expressieve en elegante ontwerp
  • Model uit de Hyundai i30-serie wint voor de tweede keer op rij de prestigieuze designprijs

15 februari 2018 – Hyundai Motor heeft opnieuw internationale erkenning gekregen door het winnen van twee iF Design Awards – voor de geheel nieuwe KONA, de eerste subcompacte SUV van Hyundai, en voor de Hyundai i30 Fastback, de eerste vijfdeurs-coupé in het compacte segment met een elegante en expressieve uitstraling.

‘Hyundai heeft opnieuw de erkenning gekregen van een van de toonaangevende organisaties voor designprijzen. Dat is belangrijk voor ons. Design is een van de belangrijkste aankoopargumenten’, zegt Thomas Bürkle, Chief Designer bij Hyundai Design Center Europe. ‘De Hyundai i30 Fastback is een echte trendsetter die een stijlvol en emotioneel ontwerp combineert, terwijl de geheel nieuwe KONA een nieuwe look introduceert voor ons succesvolle SUV-gamma.’

Hyundai i30 Fastback: elegantie voor elke dag

De Hyundai i30 Fastback combineert het elan van een sportcoupé met het comfort bij dagelijks gebruik. De Fastback is charismatisch en misschien wel het meest in het oog springende model in het i30-gamma. De i30 Fastback wordt gekenmerkt door een sterke houding en sportieve, langwerpige lijnen. Het geraffineerde silhouet heeft dynamische sportcoupé-verhoudingen, gecreëerd door een elegante aflopende daklijn en een lange motorkap. Dit unieke silhouet is bereikt met een verlaagd dak en doet toch geen concessies aan de uitvoerbaarheid. Het i30-gamma bestaat momenteel uit de Hyundai i30 5-deurs, de i30 Fastback, de i30 N en de i30 Wagon om aan de verschillende klantvragen te voldoen.

De nieuwe Hyundai KONA: jij rijdt. Jij bepaalt

De gloednieuwe KONA is de eerste subcompacte SUV van het merk en weerspiegelt de levensstijl van moderne klanten. De Hyundai KONA wordt gekenmerkt door de opvallende, zeer contrastrijke spatbordbekleding, gespierde oppervlakken en een stabiele, brede stand. Samen met karakteristieke elementen als de Cascade grille – de designidentiteit van Hyundai – en de dubbele koplampen boven de LED-dagrijverlichting, maakt dat het exterieur van de KONA progressief en tegelijkertijd elegant.

Het interieur van de Hyundai KONA weerspiegelt het exterieurthema met gladde, geprofileerde oppervlakken bovenop het instrumentenpaneel en de mogelijkheid voor klanten om de KONA naar hun eigen stijl aan te passen met verschillende kleuren: oranje, limoen en rood. De accentuering van het interieur gaat verder op de veiligheidsgordels – uniek voor de KONA in dit segment.

Het succesverhaal gaat verder

De iF Design Award is een arbiter van kwaliteit en een van de belangrijkste designprijzen. Sinds 1953 heeft iF, dat staat voor International Forum, wereldwijd producten in alle takken van de industrie uitgekozen voor onderscheidingen vanwege hun uitstekende ontwerp. Hyundai won de iF Design Award in 2015 voor de Hyundai i20, in 2016 voor de Hyundai Tucson en in 2017 voor de New Generation Hyundai i30 – allemaal na een rigoureuze testcyclus door iF om de kwaliteit van de award zo hoog mogelijk te houden. Het winnen van designprijzen weerspiegelt Hyundai's toewijding aan een unieke ontwerptaal en toont het vermogen van het merk om aan de hoge eisen van klanten te voldoen.

De iF Design Award-uitreiking vindt plaats op 9 maart 2018.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties