Hyundai op de Autosalon van Parijs 2018: Future Mobility, High Performance en Design.

  • Future Mobility: nieuwste ecomodellen KONA Electric en waterstofauto NEXO
  • High Performance: wereldpremière ultrasportieve i30 Fastback N
  • Design: conceptauto ‘Le Fil Rouge’ toont vormgeving toekomstige Hyundai’s

Hyundai profileert zich nadrukkelijk als een van de duurzaamste automerken ter wereld. Die groene ambities zullen volop te zien zijn op de Autosalon van Parijs (4-14 oktober). Daar showt Hyundai zijn complete milieuvriendelijke gamma met onder meer de nieuwe Hyundai KONA Electric en de nieuwe waterstofauto NEXO. Een ander hoogtepunt op de Hyundai-stand in Parijs is de wereldpremière van de i30 Fastback N.

Hyundai behoort inmiddels tot de meest innovatieve en groene autofabrikanten ter wereld. In totaal lanceert Hyundai de komende jaren maar liefst veertien groene modellen. Rond 2025 moet dat aantal zijn gegroeid tot achttien.

Momenteel telt de elektrische familie van Hyundai inmiddels vijf uiteenlopende groene modellen: de drie zero emissie-auto’s KONA Electric, IONIQ Electric en NEXO (alle drie met 4 procent bijtelling) en de IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid. De laatste twee combineren een zuinige brandstofmotor met de energie van een oplaadbare batterij. Alle vijf duurzame modellen zullen te zien zijn op de Hyundai-stand in Parijs.

Aanbod duurzame auto’s verder verbreden

‘Binnen drie jaar is Hyundai uitgegroeid tot de marktleider wat betreft de verkoop van duurzame auto’s’, zegt Ki-Sang Lee, Senior Vice President Hyundai Eco Technology Center, R&D Division. ‘We investeren flink in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, met als doel ons aanbod duurzame auto’s in de toekomst verder te kunnen verbreden. Bovendien geloven we in de toekomst van brandstofceltechnologie. Onze waterstofauto Hyundai NEXO is daarvan een goed voorbeeld.’

Hyundai toont in Parijs zijn nieuwste modellen en initiatieven onder de noemer ‘Hyundai Motor Studio Paris’. Daarbij onderscheidt Hyundai drie gebieden: Future Mobility, High Performance en Design. Deze drie gebieden weerspiegelen de Europese merkstrategie van Hyundai die gebaseerd is op pijlers Zekerheid, Vooruitgang en Prestaties.

Behalve de ecomodellen van Hyundai (Future Mobility) trekt nog een auto de aandacht in Parijs: de i30 Fastback N (High Performance). Na de Hyundai i30 N hatchback is dit het tweede ultrasportieve model dat onder de vlag van Hyundai N – het high-performance-label van Hyundai – in Europa wordt uitgebracht. De N-modellen van Hyundai N zijn geïnspireerd op het succes van Hyundai in het FIA World Rally Championship en het internationale Touring Car Racing (TCR). De N-versies zijn ontworpen in Korea en ontwikkeld en getest op de Nürburgring in Duitsland, waar Hyundai’s Europese testcentrum is gevestigd.

Spectaculaire race in Denemarken

Onlangs al demonstreerde de Hyundai i30 Fastback N zijn kwaliteiten in een spectaculaire race in Denemarken. Gabriele Tarquini nam het daarin op tegen Thierry Neuville. De twee coureurs maken deel uit van de renstal van Hyundai Motorsport en gaan beiden aan de leiding in het wereldkampioenschap: de een (Tarquini) rijdt in de FIA World Touring Car Cup, de ander (Neuville) in het World Rally Championship.

De Hyundai i30 Fastback N biedt keuze uit twee vermogensvarianten van de 2.0 T-GDI turbobenzinemotor. Behalve de standaardversie met 184 kW (250 pk) is er ook een Performance-versie met 202 kW (275 pk). Beide vermogensvarianten leveren een maximumkoppel van 353 Nm. Het sportieve karakter van de nieuwe Hyundai i30 Fastback N is ook terug te zien in talloze designdetails, zoals de stoere N-grille en N-voorbumper, de verlaagde carrosserie, de unieke achterbumper, de dubbele sportuitlaat en de forse achterspoiler in de achterklep.

N-gevoel tovert glimlach op gezicht

‘De Hyundai i30 Fastback N is uniek in zijn klasse. Met de i30 N hatchback bewezen we al dat Hyundai niet alleen auto’s maar vooral ook emotie biedt. Het bijzondere N-gevoel tovert een glimlach op het gezicht van onze klanten’, zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing en Product van Hyundai Motor Europe. ‘De i30 Fastback N biedt kopers hetzelfde rijplezier en dezelfde opwinding als de i30 N hatchback, maar dan in de vorm van een vijfdeurscoupé.’

Geheel in lijn met zijn N-modellen presenteert Hyundai in Parijs nog een nieuwtje, namelijk de Hyundai i30 N ‘N Option’. Dit bijzondere showmodel toont – in combinatie met de nieuwe N Line – allerlei mogelijkheden tot het personaliseren van modellen uit de N-serie, zowel vanbuiten als vanbinnen. De uitbreiding van het N-aanbod met N Option en N Line is vooral bedoeld voor klanten die hun i30 meer pit willen geven met meer stijl en prestaties.

Conceptauto ‘Le Fil Rouge’

Als representant van Hyundai’s nieuwe designrichting is ook Hyundai’s conceptauto ‘Le Fil Rouge’ te zien op de Hyundai-stand in Parijs. Net zoals de Intrado en de FE Fuel Cell Concept eerder al een duidelijk statement waren van de vormgeving van de destijds nog toekomstige modellen KONA en NEXO, is nu ‘Le Fil Rouge’ een voorbode van Hyundai’s nieuwe benadering van design: het thema ‘Sensuous Sportiness’ – sensuele sportiviteit – komt tot uitdrukking in alle toekomstige modellen van Hyundai, van sedans tot SUV’s.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties