De geheel nieuwe Hyundai i30 Fastback: strak en elegant.

 • Eerste vijfdeurs-coupé in het compacte segment
 • Uniek en elegant design: kenmerkende Cascade-grille, aflopende daklijn uitmondend in een geïntegreerde achterspoiler en een krachtige C-stijl
 • Marktintroductie april 2018
 • Hyundai i30 Fastback maakt premium features voor iedereen bereikbaar
 • Verfijnd onderstel maakt rijgedrag en wegligging sportiever en besturing nog preciezer
 • Connectiviteit en actieve veiligheidssystemen van Hyundai SmartSense beantwoorden aan verwachtingen van consument
 • Prijs Hyundai i30 Fastback Comfort vanaf € 27.795,-, Premium € 30.295,-

De Hyundai i30 Fastback is de nieuwe eyecatcher in de steeds groter wordende i30-familie van Hyundai. Hij kenmerkt zich door de strakke, aflopende daklijn en de geïntegreerde achterspoiler. Het resultaat is een sportieve en stijlvolle ‘vijfdeurs-coupé’, de eerste in zijn segment.

De Hyundai i30 Fastback oogt krachtig en sportief. De brede wielkasten geven de auto een stoere uitstraling. Door de wat lagere Cascade-grille oogt de Fastback breder en wordt de lange motorkap geaccentueerd. Horizontale luchtinlaten onder in de voorbumper geven dit model een bijzonder aantrekkelijk front. De Full LED-koplampen met donkergetinte behuizing maken de visuele impact compleet.

Het platform waarop de Hyundai i30 Fastback staat is identiek aan dat van de i30 hatchback en de i30 Wagon. Ook de wielbasis is met 2.650 mm gelijk. Toch zijn er belangrijke verschillen. Het onderstel van de Hyundai i30 Fastback is met 5 millimeter verlaagd en de wielophanging is 15 procent stijver dan die van de andere modellen. Dat zorgt voor een dynamisch karakter, terwijl het comfort op hoog niveau blijft.

Ook op het gebied van uitrusting is de Hyundai i30 Fastback net even anders. Het uitrustingsniveau begint bij de luxe Comfort (€ 27.795,-). Deze uitvoering is standaard zeer rijk uitgerust en biedt alle essentiële zaken die verwacht worden binnen dit segment. Ten opzichte van de Comfort-uitvoering van de hatchback en Wagon zijn de volgende zaken voor extra styling toegevoegd: 17-inch lichtmetalen velgen (vs. 16-inch), Michelin-banden, privacy glas, chromen raamsierlijsten rondom, chromen grille (lamellen), pedalen in aluminiumlook en buitenspiegelkappen in high glossy (zwart metallic).

De Premium-uitvoering (€ 30.295,-) heeft ten opzichte van de hatchback en Wagon extra: 17-inch lichtmetalen velgen (vs. 16-inch), Michelin-banden, pedalen in aluminiumlook en buitenspiegels in high glossy (zwart metallic).

De Hyundai i30 Fastback is met een lengte van 4455 mm en een hoogte van 1425 mm 115 mm langer en 30 mm lager dan de Hyundai i30 hatchback. Hyundai is het eerste volumemerk met een vijfdeurs-coupé in dit segment.

Toonaangevend in veiligheid

De Hyundai i30 Fastback loopt voorop in zijn klasse wat betreft actieve veiligheid. Standaard zijn Forward Collision-Avoidance Assist, Driver Attention Warning, High Beam Assist en Lane Keeping Assist.

Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) – maakt gebruik van camerasensoren en opereert in drie fasen. Het systeem waarschuwt de bestuurder allereerst met een visueel en akoestisch signaal. Daarna volgt indien nodig een subtiele remingreep. Indien noodzakelijk remt het systeem de auto maximaal af om de kans op schade te minimaliseren als een ongeval onvermijdelijk is. De geïntegreerde voetgangersherkenning gebruikt een frontradar en voorkomt of matigt de gevolgen van een aanrijding met een voetganger.

Driver Attention Warning (DAW) – waarschuwt de bestuurder wanneer hij tekenen van vermoeidheid vertoont, om zo een ongelukken te voorkomen.

High Beam Assist (HBA) – schakelt automatisch grootlicht in wanneer dat kan en uit wanneer dat noodzakelijk is. HBA kan naderende voertuigen en voertuigen die in dezelfde rijstrook rijden detecteren en de verlichting zelf aanpassen. Zo wordt voorkomen dat medeweggebruikers worden verblind.

Lane Keeping Assist (LKA) – waarschuwt de bestuurder met een visueel en akoestisch signaal als de auto de rijstrook dreigt te verlaten. Het systeem is actief bij snelheden boven de 60 km/u en grijpt indien nodig zelf in met een subtiele stuurcorrectie.

Optioneel zijn de volgende actieve veiligheidssystemen leverbaar:

Smart Cruise Control met Stop & Go (SCC met S&G) – houdt automatisch een veilige afstand tot de voorligger door af te remmen of te accelereren. Het systeem remt de auto indien nodig zelfs helemaal tot stilstand af en trekt weer op tot de ingestelde snelheid (maximaal 180 km/uur). Als het verkeer tot stilstand komt, brengt Stop & Go de auto eveneens tot stilstand; de auto trekt weer op tot de gewenste snelheid als de weg weer vrij is.

Blind-spot Collision Warning (BCW) – houdt een oog op de dode hoeken en geeft, indien een andere auto wordt opgemerkt, een visueel signaal in de buitenspiegels.

Rear Cross Traffic Collision Warning (RCCW) – waarschuwt bij achteruitrijden voor kruisend verkeer achter de auto. De radar scant een gebied van 180 graden achter de auto. Het systeem geeft een visueel en akoestisch signaal als een voertuig wordt opgemerkt.

Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) – herkent verkeersborden en geeft de geldende maximumsnelheid weer op de display van het navigatiesysteem en het TFT-scherm in het instrumentarium.

Sterke carrosserie, zeven airbags

Hyundai is de enige autofabrikant die zelf het staal fabriceert voor zijn wereldwijde autoproductie. Daardoor kan het voor de Hyundai i30 Fastback een sterke, lichtgewicht carrosserie construeren die niet alleen de dynamiek van de auto verhoogt, maar ook de bescherming van de inzittenden verbetert.

Een groot deel van de body van de Hyundai i30 Fastback is vervaardigd uit Advanced High Strength Steel. Daardoor is de stijfheid groot en kan de carrosserie bij een aanrijding veel botsenergie absorberen zonder dat vervorming van de structuur optreedt. De inzittenden zijn dus optimaal beschermd in het onverhoopte geval van een crash.

In het interieur zijn zeven airbags geïnstalleerd. Behalve de zes standaard airbags (twee hoofdairbags, twee zijairbags en twee gordijnairbags langs beide zitrijen) is er ook een knie-airbag voor de bestuurder – als aanvullende bescherming voor de bestuurder in het geval van een frontale aanrijding.

Smart Connectivity

Opties voor de Hyundai i30 Fastback zijn een navigatiesysteem met 8-inch touchscreen, inclusief Apple CarPlay™/Android Auto™, en LIVE Services. De Hyundai i30 Fastback is ook leverbaar met een voorziening voor draadloos opladen van smartphones met Qi-standaard. Standaard is de Hyundai i30 Fastback voorzien van een audiosysteem met monochrome display en Bluetooth-connectiviteit. Optioneel is ook een audiosysteem met een 5-inch capacitief LCD-touchscreen en een geïntegreerde achteruitrijcamera leverbaar.

Uitvoeringen

De Hyundai i30 Fastback is beschikbaar in drie aantrekkelijke uitvoeringen – Comfort, Premium en Premium 18” met panoramisch schuifdak – die invulling geven aan de wensen van elke potentiële klant die op zoek is naar elegantie.

Comfort
De Comfort-uitvoering is standaard al zeer rijk uitgerust en biedt alle essentiële zaken die de koper mag verwachten in dit segment. Ten opzichte van de Comfort-uitvoering van de i30 hatchback en Wagon zijn de volgende zaken voor extra styling toegevoegd:

 • lichtmetalen 17-inch velgen (vs. 16-inch)
 • Michelin-banden
 • privacy glass
 • verchroomde raamsierlijsten rondom
 • verchroomde grille (lamellen)
 • pedalen in aluminium-look
 • buitenspiegels in hoogglans zwart metallic

Premium
De Premium-uitvoering van de Hyundai i30 Fastback kan concurreren met de top van het segment en is voorzien van een uitgebreide uitrusting. Ten opzichte van dezelfde uitvoering van de i30 hatchback en Wagon is de i30 Fastback extra voorzien van de volgende zaken:

 • lichtmetalen 17-inch velgen (vs. 16-inch)
 • Michelin-banden
 • pedalen in aluminiumlook
 • buitenspiegels in hoogglans zwart metallic

Premium 18" + panoramisch schuifdak
Net als de i30 hatchback en Wagon is ook de Hyundai i30 Fastback te bestellen in een versie met panoramisch schuifdak en – specifiek voor de Fastback-uitvoering – lichtmetalen 18-inch velgen met Michelin-banden.

Krachtige en efficiënte motoren

Bij de Hyundai i30 Fastback is te kiezen uit twee turbobenzinemotoren, die eerder al zijn geïntroduceerd in de nieuwe Hyundai i30 hatchback en Wagon. Dat zijn de 1.4 T-GDI viercilinder met 103 kW (140 pk) en de 1.0 T-GDI driecilinder met 88 kW (120 pk). Het gemiddelde brandstofverbruik van de 1.0 T-GDI is 5,2 l/100 km. De CO2-uitstoot is 120 g/km*. De cijfers voor de 1.4 T-GDI zijn een gemiddeld brandstofverbruik van 5,4-5,7 l/100 km en een CO2-uitstoot van 125-134 g/km*.

Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard. De 1.4 T-GDI is optioneel leverbaar met de zeventraps DCT-automaat met dubbele koppeling. Het Integrated Stop & Go-systeem (ISG) is standaard.

Prijzen

Uitvoering Consumentenprijs Verschil t.o.v. hatchback Verschil t.o.v. Wagon
1.0 T-GDI Comfort 6MT € 27.795,- + € 3.000,- + € 1.500,-
1.0 T-GDI Premium 6MT € 30.295,- + € 3.000,- + € 1.500,-
1.4 T-GDI Comfort 6MT € 29.795,- + € 3.000,- + € 2.500,-
1.4 T-GDI Premium 6MT € 32.295,- + € 3.000,- + € 2.500,-
1.4 T-GDI Premium 6MT 18” + panoramisch schuifdak € 34.795,- + € 3.000,- + € 2.500,-
1.4 T-GDI Comfort 7DCT € 32.795,- + € 3.000,- + € 2.500,-
1.4 T-GDI Premium 7DCT € 35.295,- + € 3.000,- + € 2.500,-
1.4 T-GDI Premium 7DCT 18” + panoramisch schuifdak € 37.795,- + € 3.000,- + € 2.500,-Optiepakketten

De uitvoeringen Comfort en Premium zijn te voorzien van zeer aantrekkelijke optiepakketten. Net als de voor de hatchback en de Wagon is de Hyundai i30 Fastback te voorzien van het Technology Pack, het Technology Pack Plus en een Leder-pakket. Bovendien is exclusief voor de i30 Fastback het Leder-pakket Merlot (rood) te bestellen voor de Premium-uitvoering.Pakketten Consumentenprijs Uitvoering
Technology Pack (TEC) € 995,- Comfort
Technology Pack Plus (TE2) € 995,- Premium DCT (TEC vereist)
Lederpakket Black (LP3) € 1.795,- Premium (TEC vereist)
Lederpakket Merlot (LP4) € 1.795,- Premium (TEC vereist)Kleuren

De Hyundai i30 Fastback is verkrijgbaar met keuze uit negen kleuren. Engine Red en Polar White zijn leverbaar zonder meerprijs. Moon Rock, White Sand, Pepper Grey en Burgundy Red zijn leverbaar voor een meerprijs van € 745,-, inclusief BTW. Voor de micakleuren Phantom Black, Platinum Silver en Midnight Blue geldt een meerprijs van € 845,- inclusief BTW.

* Gebaseerd op NEDC-testcyclus. Emissiecijfers afhankelijk van bandenmaat en transmissietype.
** Fabrieksopgave.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties