Plug & Charge met Charge myHyundai maakt opladen elektrische Hyundai nog makkelijker en veiliger

Hyundai heeft een begin gemaakt met de uitrol van Plug & Charge, allereerst voor de IONIQ 6. Berijders van deze elektrische Hyundai kunnen hun auto eenvoudig aansluiten op een laadpunt, waarna het laadproces dankzij automatiseerde authenticatie direct start. Daarmee is Hyundai nog beter voorbereid op de nieuwste generatie elektrische auto's.

Plug & Charge maakt openbaar opladen in combinatie met Hyundai's Europese openbare laadservice Charge myHyundai nog handiger en veiliger. De authenticatie die nodig is om de laadsessie te starten, vindt automatisch en rechtstreeks plaats tussen de auto en het laadpunt, zonder dat daarvoor een laadpas of een speciale app op de smartphone vereist is.

Wanneer Plug & Charge nog niet is geactiveerd, dient de berijder van een IONIQ 6 deze functie eerst in te schakelen in zijn Charge myHyundai-account. Activatie van Plug & Charge vindt vervolgens automatisch plaats wanneer de auto voor het eerst wordt aangesloten op een Plug & Charge-oplaadpunt. Dit proces neemt ongeveer tien seconden in beslag.

Voor een optimale werking moeten zowel het laadpunt als de auto geschikt zijn voor Plug & Charge. De IONIQ 6 is de eerste EV van Hyundai waarbij dit het geval is. In een later stadium wordt Plug & Charge beschikbaar voor meerdere elektrische Hyundai’s, waaronder de IONIQ 5 en de nieuwe KONA Electric. Omdat handmatige authenticatie met een app of laadpas niet meer nodig is, wordt behalve het opladen ook het betalen nog eenvoudiger.

ISO 15118 is de communicatiestandaard achter Plug & Charge, dat communicatie tussen een elektrische auto en de laadpaal mogelijk maakt. Hierdoor kunnen EV-rijders probleemloos hun elektrische auto’s opladen bij diverse laadstations, zonder zich zorgen te hoeven maken over compatibiliteit. Deze standaardisatie zorgt ook voor een betere samenwerking tussen autofabrikanten en laadstationaanbieders, wat de prestaties en functionaliteit van Plug & Charge verder verbetert.

Om ervoor te zorgen dat berijders van een elektrische auto ook in de toekomst gebruik kunnen maken van een betrouwbaar laadnetwerk, kiest Hyundai voor een proactieve aanpak. Daarom werkt Hyundai onder meer nauw samen met IONITY en Digital Charging Solutions, twee belangrijke spelers op het gebied van (digitale) laadoplossingen.

IONITY bouwt aan een uitgebreid, betrouwbaar en krachtig snellaadnetwerk voor elektrische auto’s in Europa. Omdat de laadpunten van IONITY een toplaadvermogen van 350 kW hebben, ondersteunen die de 800V-batterijtechnologie van de IONIQ 5 en IONIQ 6 van Hyundai. Digital Charging Solutions ontwikkelt laadoplossingen voor autofabrikanten en wagenparkbeheerders en is daarmee een van ’s werelds belangrijkste aanjagers van de transitie naar elektromobiliteit. De diensten van Digital Charging Solutions maken opladen aan laadstations gemakkelijk, veilig en comfortabel.

Met de groei van het aantal laadpunten wordt het opladen van een elektrische auto langs de Europese snelwegen nog eenvoudiger. Het netwerk maakt gebruik van 100 procent hernieuwbare energiebronnen, waardoor bestuurders van een elektrische auto niet alleen volledig emissievrij maar ook CO2-neutraal kunnen reizen.

Charge myHyundai, de oplaadservice speciaal voor berijders van een elektrische Hyundai, biedt meer dan 500.000 laadpunten in 30 Europese landen. Met de Charge myHyundai-app kan de berijder van een elektrische Hyundai zoeken naar oplaadpunten, diverse filteropties toepassen (zoals type stekker, laadsnelheid, toegangstype) en in real-time updates ontvangen over laadtarieven en de beschikbaarheid van laadpunten.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties