Hyundai maakt zich sterk voor betrouwbare en uitgebreide openbare laadinfrastructuur

Om een goede mobiliteit te kunnen garanderen voor elektrische auto’s in Europa – nu en in de toekomst – is het van belang dat alle EV-rijders profiteren van perfecte oplaadmogelijkheden. Daarom neemt Hyundai het voortouw in de uitbreiding van de EV-laadinfrastructuur en heeft het samenwerkingsverbanden met verscheidene Europese partners. Hiervan profiteren alle EV-rijders in Europa en dat is helemaal in lijn met Hyundai’s toekomstvisie Progress for Humanity: het streven naar een emissievrije samenleving en een duurzame toekomst door middel van innovatie en samenwerking.

De verwachting is dat de verkoopcijfers van elektrische auto’s in heel Europa blijven stijgen. Om ervoor te zorgen dat EV-rijders ook in de toekomst gebruik kunnen maken van een betrouwbaar oplaadnetwerk, kiest Hyundai voor een proactieve aanpak. Daarom werkt Hyundai onder andere nauw samen met IONITY en Digital Charging Solutions, twee belangrijke spelers op het gebied van (digitale) laadoplossingen.

Hyundai transformeert in hoog tempo van een traditionele autofabrikant naar een topaanbieder op het gebied van schone en slimme mobiliteitsoplossingen. De samenwerking met enkele grote Europese spelers helpt Hyundai nog sneller tegemoet te komen aan de groeiende vraag in Europa naar milieuvriendelijke auto’s.

‘Nu er in Europa steeds meer een verschuiving is naar geëlektrificeerde auto’s, willen we ervoor zorgen dat de infrastructuur daar ook de komende jaren voor toegerust is’, aldus Michael Cole, President en CEO van Hyundai Motor Europe. ‘Om de infrastructuur en daarmee de toekomst van mobiliteit te kunnen transformeren, moeten alle belanghebbenden de handen ineenslaan. Hyundai is joint ventures en partnerschappen aangegaan om ervoor te zorgen dat de overgang naar geëlektrificeerde mobiliteit zo efficiënt mogelijk verloopt.’

Om de overgang naar elektrisch rijden nog aantrekkelijker te maken, stelt Hyundai zijn klanten in de gelegenheid hun elektrische auto met groene stroom op te laden. Berijders van een elektrische Hyundai die gebruikmaken van Charge myHyundai profiteren volop van de nieuwe dienst. Charge myHyundai biedt de gebruiker toegang tot meer dan 460.000 laadpunten in 30 Europese landen.

Alle via Charge myHyundai uitgevoerde laadsessies worden gecompenseerd met 100 procent groene windenergie. Daarvoor maakt Hyundai gebruik van de diensten van e-mobility serviceprovider Digital Charging Solutions (DCS). Hiermee is Hyundai een van de eerste autofabrikanten ter wereld die publiek groen opladen aanbiedt.

Groene stroom is elektriciteit die is opgewekt uit bronnen van duurzame energie, zoals windenergie, waterkracht en zonne-energie. Om te kunnen garanderen dat duurzaam opladen ook daadwerkelijk duurzaam is, claimt Hyundai elke groene oplaadbeurt met een Garantie van Oorsprong (GO). Met dit bewijsstuk kunnen energieleveranciers aantonen dat hun groene energie op een duurzame manier is opgewekt. GO’s worden uitgegeven door landelijke instanties die de aanvraag beoordelen.

Charge myHyundai-gebruikers hebben bovendien toegang tot IONITY, Europa’s meest toonaangevende en krachtigste laadnetwerk voor elektrische auto’s. De joint venture met IONITY benadrukt Hyundai’s voortdurende streven om toonaangevend en richtingbepalend te zijn voor een samenleving met een lage CO2-uitstoot. De missie van IONITY is het opbouwen van een uitgebreid, betrouwbaar en krachtig snellaadnetwerk voor elektrische auto’s in geheel Europa.

Het opladen van een elektrische auto langs Europese snelwegen wordt daarmee nog eenvoudiger. Het netwerk maakt gebruik van 100 procent hernieuwbare energiebronnen waardoor bestuurders van een elektrische auto niet alleen volledig emissievrij maar ook CO2-neutraal kunnen reizen. Omdat de laadpunten van IONITY een toplaadvermogen van 350 kW hebben, ondersteunen die bovendien de 800V-batterijtechnologie van de IONIQ 5 en IONIQ 6 van Hyundai.

Ook is Hyundai een van de eerste autofabrikanten die gebruikmaakt van de unieke diensten van het loyaliteitsprogramma en serviceplatform &Charge. De samenwerking moet resulteren in een goed functionerende en betrouwbare openbare laadinfrastructuur door de kwaliteit van laadstations in elf Europese landen te verbeteren. Gebruikers van de &Charge-app in Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland en Engeland delen in real time hun ervaringen met laadstations en helpen daarmee storingen op te sporen en de service bij laadstations nog sneller te verbeteren. Als beloning ontvangen EV-rijders bonuspunten die kunnen worden omgezet in vouchers voor gratis opladen bij openbare laadstations.

In 2040 wil Hyundai zijn wereldwijde auto-line-up volledig geëlektrificeerd hebben. Vóór 2045 wil Hyundai zelfs volledig CO2-neutraal zijn. Daarom stopt Hyundai vanaf 2035 in Europa met de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren. Vanaf dat moment is er alleen nog maar te kiezen uit modellen met een batterij-elektrische of waterstof-elektrische aandrijflijn.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties