Mijlpaal voor Charge myHyundai: 500.000 laadpunten in Europa

Charge myHyundai heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. De oplaadservice speciaal voor berijders van een elektrische Hyundai biedt nu meer dan 500.000 laadpunten in 30 Europese landen. Daarmee wordt de overgang naar elektrisch rijden nog aantrekkelijker. Zo draagt Hyundai bij aan schone en duurzame mobiliteit voor iedereen en dat is volledig in lijn met Hyundai’s toekomstvisie Progress for Humanity.

De verkoopcijfers van elektrische auto’s in Europa blijven een stijgende lijn vertonen. Om ervoor te zorgen dat berijders van een elektrische auto ook in de toekomst gebruik kunnen maken van een betrouwbaar laadnetwerk, kiest Hyundai voor een proactieve aanpak. Daarom werkt Hyundai onder meer nauw samen met IONITY en Digital Charging Solutions, twee belangrijke spelers op het gebied van (digitale) laadoplossingen.

IONITY bouwt aan een uitgebreid, betrouwbaar en krachtig snellaadnetwerk voor elektrische auto’s in Europa. Omdat de laadpunten van IONITY een toplaadvermogen van 350 kW hebben, ondersteunen die de 800V-batterijtechnologie van de IONIQ 5 en IONIQ 6 van Hyundai. Digital Charging Solutions ontwikkelt laadoplossingen voor autofabrikanten en wagenparkbeheerders en is daarmee een van ’s werelds belangrijkste aanjagers van de transitie naar elektromobiliteit. De diensten van Digital Charging Solutions maken opladen aan laadstations gemakkelijk, veilig en comfortabel.

Om een goede mobiliteit te kunnen garanderen voor elektrische auto’s in Europa, is het van belang dat alle berijders van elektrische auto’s profiteren van perfecte oplaadmogelijkheden. Met de groei van het aantal laadpunten wordt het opladen van een elektrische auto langs de Europese snelwegen nog eenvoudiger. Het netwerk maakt gebruik van 100 procent hernieuwbare energiebronnen, waardoor bestuurders van een elektrische auto niet alleen volledig emissievrij maar ook CO2-neutraal kunnen reizen.

Het groeiende aantal laadpunten in Europa verlicht de zogenoemde range anxiety – de vrees dat de actieradius van een elektrische auto niet groot genoeg is – terwijl krachtige opladers zorgen voor kortere laadtijden voor klanten. Met de Charge myHyundai-app kan de berijder van een elektrische Hyundai zoeken naar oplaadpunten, diverse filteropties toepassen (zoals type stekker, laadsnelheid, toegangstype) en in real-time updates ontvangen over laadtarieven en de beschikbaarheid van laadpunten.

In de toekomst maakt Hyundai het opladen van zijn elektrische auto’s nog handiger en veiliger met Plug & Charge, allereerst voor de IONIQ 6. Berijders van deze EV kunnen hun auto dan eenvoudig aansluiten op een laadpunt, waarna het laadproces direct start. De authenticatie die nodig is om de laadsessie te starten, vindt automatisch en rechtstreeks plaats tussen de auto en het laadpunt, zonder dat daarvoor een laadpas of een speciale app op de smartphone vereist is.

In 2040 wil Hyundai zijn wereldwijde auto-line-up volledig geëlektrificeerd hebben. Vóór 2045 wil Hyundai zelfs volledig CO2-neutraal zijn. Daarom stopt Hyundai vanaf 2035 in Europa met de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren. Vanaf dat moment is er alleen nog maar te kiezen uit modellen met een batterij-elektrische of waterstof-elektrische aandrijflijn.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties