45 Concept luidt een nieuw tijdperk in voor Hyundai

Met de 45 Concept presenteerde Hyundai vorig jaar een van zijn meest tot de verbeelding sprekende studiemodellen ooit. De Hyundai 45 Concept is een revolutionair voorproefje van een elektrisch aangedreven auto die sterk doet denken aan de Pony Coupé conceptauto die 45 jaar geleden werd gepresenteerd. Destijds was de conceptauto een voorbode van de Pony, die een jaar later in productie ging. In een nieuwe video toont SangYup Lee, Head of Design van Hyundai, nieuwe details van de 45 Concept.

De 45 Concept luidt een nieuw tijdperk in voor Hyundai, waarin de focus ligt op elektrificatie, slimme technologieën die autonoom rijden mogelijk maken en intelligent design. Het iconische studiemodel is net als de Vision T een concept car die Hyundai’s nieuwe designtaal Sensuous Sportiness belichaamt. Behalve dat de 45 Concept een knipoog is naar de Pony Coupé, verwijst zijn naam ook naar de hoeken van 45 graden in het exterieurdesign van het studiemodel.

De carrosserie van de 45 Concept heeft een moderne en futuristische uitstraling door de toepassing van hoekige oppervlakken en een ruitvormig silhouet. De samenvloeiing van verleden en toekomst wordt verder benadrukt door de pixelverlichting die de digitale en analoge wereld samenbrengt.

Dubbele schuifdeuren

SangYup Lee demonstreert ook de unieke dubbele schuifdeuren van 45 Concept die naar de voor- en achterzijde van de auto openen en een ruim interieur onthullen. De auto biedt de inzittenden een comfortabele omgeving, met achterstoelen in loungestijl en voorstoelen die de bestuurder en voorpassagier ‘verwelkomen’ door naar buiten te draaien en het instappen vergemakkelijken.

Dankzij het speciale EV-platform kan maximaal worden gebruikgemaakt van de ruimte. De batterijen in de 45 Concept zijn over de gehele vlakke vloer van de auto geplaatst, wat ten goede komt aan de interieurruimte. Het interieur van de 45 Concept voelt daardoor groter aan dan dat van andere auto’s in het C-segment.

Het doel van Hyundai met de 45 Concept was om de interieurbeleving van de inzittenden opnieuw uit te vinden; daarom voelt de ruimte in de 45 Concept meer aan als een premium-lounge dan als de binnenkant van een auto. Naarmate de technologie voor autonoom rijden zich verder ontwikkelt, zullen de interieurs van auto’s steeds meer op woonruimte gaan lijken – een concept dat Hyundai STYLE SET FREE noemt.

Minimalistisch interieur

De 45 Concept draait om meer dan alleen autorijden. Het interieur van een auto moet aansluiten bij iemands levensstijl. STYLE SET FREE gaat vooral over het creëren van zo’n ‘perfecte persoonlijke plek’ in de auto. Het minimalistische interieur is voorzien van een uitnodigende combinatie van hout, stof en leder. Dit zorgt voor een warme atmosfeer die zowel rustgevend als ruimtelijk is.

Conceptauto’s van Hyundai staan niet op zichzelf – ze inspireren én worden geïnspireerd door andere Hyundai-modellen, zowel in het verleden als in de toekomst. Aspecten van de 45 Concept, zoals de scherpe hoeken en rechte lijnen, komen ook duidelijk terug in de Vision T, een andere conceptauto van Hyundai die is ontworpen volgens de Sensuous Sportiness-designrichting.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties