Hyundai sluit zich aan bij RE100 van Climate Group om inzet hernieuwbare energie sneller uit te breiden

Vijf aan Hyundai Motor Group gelieerde ondernemingen – waaronder Hyundai Motor Company (Hyundai Motor) en Kia Corporation (Kia) – treden toe tot de RE100 van Climate Group. RE100 – een afkorting voor ‘Renewable Energy 100 Percent’ – is een wereldwijd initiatief dat zich inzet voor 100 % hernieuwbare energie. Samen met driehonderd andere wereldwijde bedrijven is Hyundai Motor Group van plan om de inspanningen op het gebied van duurzame ontwikkeling en CO2-neutrale bedrijfsvoering verder te versnellen.

Hyundai Motor en Kia dienen later deze maand samen met Hyundai Mobis Co., Hyundai Wia en Hyundai Transys Inc., een aanvraag in bij het Korea RE100 Committee. De vijf bedrijven hebben als doel om uiterlijk in 2050 over te stappen op 100 % hernieuwbare energie, maar toetreding tot RE100 moet dit proces aanzienlijk versnellen. Elk bedrijf levert zijn eigen inspanningen om de doelstellingen – afhankelijk van vraag en aanbod van energie bij hun overzeese activiteiten – eerder dan gepland tegen 2040 te behalen.

Responssysteem opzetten

Om de doelen te realiseren willen de vijf bedrijven een gezamenlijk RE100-responssysteem opzetten op wereldwijde locaties waar ze gewoonlijk actief zijn. Hyundai Motor Group overweegt verschillende manieren om hernieuwbare energie in te kopen, zoals zelfproductie door middel van zonnepanelen, stroomafnameovereenkomsten (PPA) met producenten van wind- en zonne-energie, evenals energie-aankoop via het ‘Green Premium’-programma van Korea Electric Power Corporation (KEPCO). Ook andere groepsfilialen van Hyundai Motor Group zien de noodzaak om over te stappen op 100 % hernieuwbare energie en streven naar uitbreiding van hernieuwbare energie.

Nog voor de aankondiging om toe te treden tot RE100, waren grote dochterondernemingen van Hyundai Motor Group al bezig met het uitbreiden van de implementatie van hernieuwbare energiebronnen en technologieën om het energieverbruik in de productieprocessen te verminderen.

Uitgebreide zonne-energie-installaties

Hyundai Motor installeerde bijvoorbeeld in 2013 al zonne-energie-installaties op het dak van zijn autofabriek in Asan (Zuid-Korea). Deze installaties kunnen op jaarbasis 13.000 MWh aan energie produceren. Het bedrijf produceert ook 12.500 MWh elektriciteit via zonne-energiefaciliteiten die vorig jaar in zijn Ulsan-fabriek zijn geïnstalleerd, in samenwerking met Korea Hydro & Nuclear Power Company.

Hyundai Mobis – producent van auto-onderdelen – schakelde eerder in 2021 volledig over op hernieuwbare energiebronnen in zijn activiteiten in Slowakije en Zweden. In Korea streeft Mobis ernaar het energieverbruik te reduceren door het Global Mobis Energy Management System (GMEMS) op te zetten.

De belangrijkste reactie is actie

Tijdens een speciale sessie van de P4G (Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030) die in mei 2021 werd gehouden, zei Euisun Chung, CEO van de Hyundai Motor Group: ‘Het belangrijkst om te reageren op klimaatverandering is actie. We dragen bij aan de wereldwijde circulaire economie door in de toekomst CO2-neutrale bedrijfsvoering te bereiken.’

Over RE100

RE100 is een wereldwijd initiatief onder leiding van de Climate Group dat ’s werelds meest invloedrijke bedrijven samenbrengt die zich inzetten voor 100 procent hernieuwbare energie. RE100 voert sinds 2014 campagnes. Om lid te zijn, moet een bedrijf een aanzienlijke elektriciteitsvoetafdruk hebben (100 GWh per jaar). Een bedrijf is verplicht om binnen een jaar na toetreding plannen voor het veiligstellen van duurzame energie op middellange tot lange termijn in te dienen. Meer dan 300 wereldwijde bedrijven nemen deel aan RE100.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties