ANWB Wegenwacht kiest voor waterstofauto Hyundai ix35 Fuel Cell

De ANWB heeft er een bijzonder voertuig bij, namelijk een waterstofauto Hyundai ix35 Fuel Cell. De nieuwe aanwinst van de Nederlandse organisatie voor verkeer en toerisme doet dienst als Wegenwachtauto.

De Hyundai ix35 Fuel Cell is voorzien van een brandstofcel die waterstof omzet in energie voor de elektromotor. Er komt alleen water vrij als emissie. Dus geen kooldioxide, geen smog en geen roet. De Hyundai ix35 Fuel Cell is de allereerste auto met brandstofcel in het wagenpark van de ANWB.

De ultieme schone auto
Het milieu, schone mobiliteit en het terugdringen van de CO2-emissie heeft niet alleen grote aandacht van Hyundai, maar ook van instanties als de ANWB. Vandaar dat de Nederlandse organisatie voor verkeer en toerisme in zijn zoektocht naar een nieuwe wegenwachtauto uitkwam bij de ultieme schone auto, namelijk de Hyundai ix35 Fuel Cell.

Marktleider in 2020
Al sinds 2000 investeert Hyundai veel geld in de ontwikkeling van een auto met brandstofcel. De Hyundai ix35 Fuel Cell was de eerste in serie geproduceerde volledig elektrische auto op waterstof ter wereld. Het doel van Hyundai is om in 2020 marktleider te zijn op het gebied van brandstofcelauto’s die hun energie uit waterstof halen.

Wegenwachtauto in regio Rotterdam
De nieuwe Wegenwachtauto van de ANWB zal vooral in de regio Rotterdam worden ingezet. In Rhoon, onder de rook van de havenstad, bevindt zich namelijk een van de in totaal drie waterstoftankstations die Nederland rijk is. De andere twee zijn te vinden in Arnhem en Helmond.

Twintig waterstoftankstations
Er liggen plannen klaar voor meer waterstoftankstations. In 2020 moeten er in ons land twintig staan. Samen met diverse leveranciers van waterstof en enkele andere groene ondernemers investeert de Nederlandse overheid de komende jaren in een netwerk van 700 bar-waterstoftankstations.

Allemaal voordelen
Behalve dat de uitstoot van schadelijke stoffen nul is, biedt de Hyundai ix35 Fuel Cell nog veel meer voordelen:

  • Actieradius van bijna 600 kilometer
  • Tanken in slechts enkele minuten
  • Acceleratie 0-100 km/u in 12,5 seconden
  • Topsnelheid van 160 km/u
  • Koppel van 300 Nm direct beschikbaar
  • Meest betaalbare brandstofcelauto in Europa
  • Slechts 4% bijtelling

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties