Hyundai lanceert NVIDIA DRIVE, een infotainment- en AI-platform voor alle nieuwe (connected) modellen in het gamma

Hyundai rust vanaf 2022 al zijn nieuwe modellen standaard uit met het NVIDIA DRIVE-platform voor verbonden auto’s. Dankzij de technische samenwerking met NVIDIA, wereldleider op het gebied van ‘accelerated computing’, kan Hyundai supersnelle computersystemen ontwikkelen voor de volgende generatie modellen. Hyundai gaat al zijn nieuwe modellen – van de instapversies tot en met de premiummodellen – standaard voorzien van infotainmentsystemen (IVI, in-vehicle infotainment) die worden aangestuurd door NVIDIA DRIVE. Dat omvat een hardware- en software-stack, zodat de IVI-systemen in de nieuwe modellen van Hyundai online audio-, video-, navigatie-, connectiviteits- en op kunstmatige intelligentie (AI, Artificial Intelligence) gebaseerde diensten kunnen combineren.

Het supersnelle en energiezuinige NVIDIA DRIVE-platform voor de toekomstige modellen van Hyundai biedt klanten een naadloze en steeds hoogwaardiger gebruikservaring in de auto. Klanten ervaren een op software gebaseerde AI-beleving, met steeds meer functies die voortdurend updates krijgen.

Hyundai werkt al sinds 2015 samen met NVIDIA. Het NVIDIA DRIVE-platform ondersteunt nu al de geavanceerde IVI-systemen in de modellen GV80 en G80 van Genesis, het luxemerk van Hyundai. De twee bedrijven hebben ook samengewerkt aan een geavanceerde digitale cockpit, die tegen het eind van volgend jaar wordt geïntroduceerd. De relatie gaat steeds dieper, aangezien Hyundai werkt aan IVI-systemen die talloze toekomstige apps en functies kunnen ondersteunen in alle modellen van de fabrikant.

‘NVIDIA introduceerde meer dan tien jaar geleden gebruiksvriendelijke interfaces met een fraaie grafische weergave’, vertelt Ali Kani, Vice President of Autonomous Vehicles van NVIDIA. ‘Nu vernieuwen we met de toepassing van AI de systemen opnieuw ingrijpend. Daarmee helpen we Hyundai de veiligheid van zijn auto’s te verhogen, terwijl ook de waardevastheid en de klanttevredenheid gedurende de gehele levensduur van de auto veel beter is.’

‘Bij Hyundai richten we ons op het bieden van meerwaarde en meer veiligheid, functionaliteit en plezier tijdens de gehele levensduur van de auto’, zegt Paul Choo, Senior Vice President of Electronics Tech Unit van Hyundai Motor Group. ‘Het NVIDIA DRIVE-platform heeft zijn waarde bewezen: het is schaalbaar, energiezuinig en heeft voldoende kracht om onze volgende generatie van software-gebaseerde auto’s te ondersteunen.’

Samenwerking met NVIDIA maakt ontwikkeling nieuw bedieningssysteem mogelijk

Door de samenwerking met NVIDIA kan Hyundai zijn nieuwe bedieningssysteem voor verbonden auto’s ccOS (‘connected car Operating System’) toepassen in zijn toekomstige modellen. Het ccOS is door Hyundai zelf ontwikkeld en combineert de grote hoeveelheid data die door de auto en het boordnetwerk van sensoren wordt gegenereerd met de gegevens van externe online datacenters. Daardoor is het systeem door de bestuurder en de andere inzittenden prettiger en eenvoudiger te gebruiken.

Het ccOS omvat ook de geïntegreerde architectuur voor een nieuw platform voor diensten voor verbonden auto’s, ccSP (‘connected car Service Platform’). Het ccSP is een open platform waarop allerlei partners diensten kunnen aanbieden voor Hyundai-rijders en hun passagiers.

Het ccOS gebruikt de software frameworks van NVIDIA om vier essentiële IT-functies te vervullen:

  • ‘High-performance computing’ verwerkt met de grafische processors (GPU) van NVIDIA grote hoeveelheden data in en buiten de auto en verbetert de prestaties van het systeem om geavanceerde IT-technologieën als ‘deep learning’ te ondersteunen.
  • ‘Seemless computing’ biedt ononderbroken dienstverlening, ongeacht of de auto online of offline is. De auto wordt verbonden met de omliggende infrastructuur en met slimme apparaten om de gebruikservaring van externe apparaten over te brengen naar de auto.
  • ‘Intelligent computing’ biedt intelligent op de klant aangepaste diensten door de bedoelingen en de status van de bestuurder te herkennen.
  • ‘Secure computing’ beveiligt het systeem door de netwerken in en buiten de auto te controleren en gegevens die met de veiligheid van de auto te maken hebben, te isoleren.

Recente doorbraken op het gebied van AI en accelerated computing hebben voor de Hyundai-modellen van de volgende generatie de deur geopend om te profiteren van nieuwe functies, mogelijkheden en verbeterde beveiligingsvoorzieningen die aan de auto kunnen worden toegevoegd nadat de auto is afgeleverd. Met een gecentraliseerde software-gebaseerde computerarchitectuur kunnen toekomstige modellen tijdens hun gehele levensduur updates krijgen om het nieuwste te blijven bieden op het gebied van geavanceerde digitale cockpittechnologie en andere functies.

Hyundai maakt meer details bekend van zijn nieuwste infotainmentsystemen en ccOS-functies bij de aankondiging van specifieke nieuwe modellen.

Over NVIDIA

De lancering van de GPU van NVIDIA (NASDAQ: NVDA) in 1999 zorgde voor een sterke groei van de markt van computergames, stelde een nieuwe norm voor moderne computer graphics en veroorzaakte een revolutie in parallel computing. Recenter stimuleerde GPU deep learning de ontwikkeling van moderne AI – het volgende tijdperk van computing – waarbij de GPU dient als het brein van computers, robots en autonoom rijdende auto’s dat de wereld waarneemt en begrijpt. Meer informatie is te vinden op nvidianews.nvidia.com.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties