Diederik Jekel op ontdekkingstocht in een IONIQ 5

Diederik Jekel treedt het komende jaar op als merkambassadeur van Hyundai. De 38-jarige presentator en wetenschapscommunicator, bekend van zijn optredens in tv-programma’s als Met de Kennis van Nu, Een Goed Stel Hersens, Willem Wever en Beat the Champions, is net als Hyundai een warm pleitbezorger van duurzame mobiliteit en slimme mobiliteitsoplossingen en deelt graag zijn kennis hierover met het grote publiek.

Hyundai stelt alles in het werk om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen terug te dringen. Dit garandeert een gezonde toekomst voor toekomstige generaties en dat is helemaal in lijn met Hyundai’s toekomstvisie Progress for Humanity. In de toekomst zullen geëlektrificeerde auto’s onlosmakelijk zijn verbonden met het dagelijks leven van mensen. Alleen op die manier kan een duurzame toekomst worden nagestreefd.

Als merkambassadeur van Hyundai voegt Diederik Jekel de daad bij het woord: hij gaat op ontdekkingstocht in een IONIQ 5 om de ins en outs van elektrisch rijden nog verder te onderzoeken en bij het grote publiek onder de aandacht te brengen en uit te leggen. ‘De IONIQ 5 is momenteel een van de modernste en technisch vernuftigste batterij-elektrische auto’s die er zijn. Deze EV is het toonbeeld van duurzame mobiliteit. Het is een voorrecht om die te mogen ontdekken.’

De IONIQ 5 is het eerste model van Hyundai’s nieuwe line-up-merk IONIQ dat zich volledig focust op volledig elektrische auto’s. De IONIQ 5 staat op het innovatieve Electric Global Modular Platform (E-GMP) dat onder meer ultrasnelladen met 800V mogelijk maakt. Eerder dit jaar werd de IONIQ 5 uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022. Een onafhankelijke internationale jury van 102 experts uit 33 landen wees de elektrische Hyundai aan als de grote winnaar.

‘Wat ik vet vind aan deze auto is dat hij niet alleen mooi is en lekker rijdt, maar dat hij hopelijk de weg vrijmaakt voor meer auto's die Vehicle to Load of Grid hebben. Je kunt de stroom uit je auto nu gebruiken om bijvoorbeeld de caravan op te laden en met dezelfde technologie kunnen we in de toekomst de stroompieken en dalen opvangen die je nu krijgt met wind- en zonnestroom’, aldus Diederik Jekel.

Diederik Jekel legt op onnavolgbare wijze bètawetenschappen uit op radio, televisie en internet. ‘Ik vind het leuk om over wetenschap te praten en het aan mensen uit te leggen. Dat is wat mij continu bezighoudt.’ Hij behaalde zijn master in vastestoffysica in 2010 en kreeg in datzelfde jaar de kans om in het tv-programma De Wereld Draait Door over wetenschap te praten. Sindsdien is Diederik Jekel fulltime wetenschapscommunicator. Hij geeft presentaties over wetenschap en communicatie aan kinderen, volwassenen, industriëlen, wetenschappers en managers.

Hyundai wil elektrisch rijden zo toegankelijk mogelijk maken. Het merk biedt daarom niet alleen de meest uiteenlopende geëlektrificeerde modellen, het onderzoekt ook hoe het opladen van elektrische auto’s nog makkelijker, efficiënter en bovenal groener kan – met hernieuwbare energie. Denk aan zonne-energie en windenenergie, maar ook aan waterkrachtenergie, oceaanenergie, aardwarmte, biomassa en biobrandstoffen. Energie dus waarbij niet of nauwelijks CO2 vrijkomt. Hyundai wil uiterlijk in 2045 helemaal overgestapt zijn op hernieuwbare energie.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties