Red Dot Design Award 2018 voor Hyundai KONA en NEXO

  • Award voor compacte SUV KONA
  • Ook waterstofauto NEXO valt in de prijzen
  • Design steeds belangrijker om te kiezen voor Hyundai

Hyundai's nieuwe compacte SUV KONA en waterstofauto NEXO zijn in de prijzen gevallen bij de Red Dot Design Award 2018, een prestigieuze internationale prijs voor design die sinds 1955 jaarlijks wordt uitgereikt.

Voor steeds meer automobilisten is design de belangrijkste reden om te kiezen voor Hyundai. Dat verklaart de vele onderscheidingen die Hyundai-modellen krijgen voor hun fraaie vormgeving. Het is voor het vijfde jaar op rij dat Hyundai een Red Dot Design Award in de wacht sleept. Onder andere de Hyundai i10 en de Hyundai Genesis in 2014, de Hyundai Sonata en Hyundai i20 hatchback en Coupé in 2015, de Hyundai IONIQ in 2016 en de Hyundai i30 in 2017 gingen de Hyundai KONA en NEXO voor.

Slanke body KONA en fraaie vormgeving NEXO


Deze editie waren de vele duizenden inzendingen afkomstig uit maar liefst 59 landen. De jury bestond uit bekende ontwerpers, hoogleraren en journalisten. Zij waren bij de Hyundai KONA vooral gecharmeerd van zijn slanke body en hooggeplaatste led-lampen voor de dagrijverlichting, maar ook opvallende designdetails zoals de Cascade-grille en de matzilveren accenten rond de mistlampen werden genoemd. De NEXO heeft gewonnen dankzij zijn fraaie, aerodynamische vormgeving dat zich kenmerkt door de golvende lijn van de zijruiten en het optisch zwevende dak.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties