Hyundai IONIQ Electric, KONA Electric en NEXO in top-10 ADAC Ecotest

De Hyundai IONIQ Electric is de meest milieuvriendelijke auto van Europa. Dat blijkt uit de Ecotest van de Duitse ANWB-zusterorganisatie ADAC. In de top-10 staan ook de Hyundai KONA Electric en de NEXO.

Voor de Ecotest 2018 testte de ADAC 109 modellen. Dat gebeurde niet alleen op de testbank, maar ook in de praktijk, dus op de openbare weg. In de top-10 van meest milieuvriendelijke auto’s van 2018 vinden we ook de Hyundai KONA Electric en de waterstof-elektrisch aangedreven Hyundai NEXO terug.

Bij het berekenen van de scores voor de Ecotest houdt de ADAC geen rekening met de energie die nodig is om de auto’s te maken. Wel wordt de CO2-uitstoot voor de productie van stroom voor elektrische auto’s meegeteld.

Zonne- of windenergie

Voor de NEXO geldt dat elektriciteit nodig is om waterstof te kunnen maken. Als die elektriciteit in de toekomst op een zo schoon mogelijke manier wordt opgewekt (bijvoorbeeld met behulp van zonne- of windenergie) draagt het gebruik van waterstof als ‘brandstof’ bij aan de verlaging van de CO2-uitstoot. In dat geval zal de NEXO een flinke sprong maken in het klassement van de ADAC Ecotest.

De top-10 ziet er als volgt uit:
1. Hyundai IONIQ Electric
2. VW e-Golf
3. VW e-Up
4. BMW i3s en Smart ForTwo EQ
6. Hyundai KONA Electric
7. Fiat Panda TwinAir Natural Power en Nissan Leaf
9. Toyota Yaris Hybrid
10. Hyundai NEXO

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties