Prominente rol voor Hyundai op vastgoedbeurs PROVADA

Hyundai verzorgt dit jaar in samenwerking met MRP een duurzame shuttleservice voor de PROVADA in RAI Amsterdam (13-15 juni), de grootste vastgoedbeurs van Nederland. Om de verwachte parkeerdrukte rondom het beurscomplex het hoofd te bieden, worden elektrische Hyundai’s IONIQ 5 en IONIQ 6 ingezet in combinatie met het vooraf boeken van een parkeerplek bij het WFC Amsterdam (World Fashion Centre Amsterdam) van eigenaar en ontwikkelaar MRP.

Bezoekers van vastgoedbeurs PROVADA kunnen voor 12 euro per dag een parkeerplek reserveren bij het WFC Amsterdam. De gratis duurzame Hyundai-shuttleservice zorgt voor het vervoer naar RAI Amsterdam en weer terug.

Samen met het consortium Cartesius (MRP en Ballast Nedam Development) en mobiliteitsaanbieder We Drive Solar test Hyundai momenteel in Utrecht Vehicle-to-Grid-technologie (V2G). In de nieuwe duurzame en gezonde stadswijk Cartesius worden batterijen in elektrische deelauto’s als de Hyundai IONIQ 5 in de toekomst op grote schaal ingezet als opslag van duurzame energie voor de huishoudens.

Vehicle-to-Grid, ook wel V2G, staat voor bidirectioneel laden. Dat wil zeggen dat de energie in de batterij van een elektrische auto zoals de IONIQ 5 teruggeleverd kan worden aan het elektriciteitsnet – ook wel ‘grid’ genoemd. Bijvoorbeeld om een huishouden of kantoor te voorzien van stroom. V2G maakt het dus mogelijk om het traditionele eenrichtingsverkeer van het opladen van een auto (energie die van het net naar de batterij van de elektrische auto gaat) om te zetten in tweerichtingsverkeer.

Samenwerkingsverband met We Drive Solar

De Hyundai’s IONIQ 5 in Cartesius Utrecht maken deel uit van een samenwerkingsverband met mobiliteitsaanbieder We Drive Solar. Deze samenwerking op het gebied van V2G-technologie maakt van Utrecht de eerste regio ter wereld met een bidirectioneel ecosysteem. Dat betekent dat duurzaam opgewekte energie ook beschikbaar is op momenten dat de zon niet schijnt en/of de wind niet waait. Dit levert direct financiële en duurzaamheidswinst op voor de woningen. Bovendien, hoe meer energie wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen, hoe meer de technologie kan helpen om de gevolgen van klimaatverandering te verminderen. Door gebruik te maken van zonne- of windenergie zijn we minder afhankelijk van energiecentrales die voor vervuiling en hoge energieprijzen tijdens piekuren zorgen.

MRP en Ballast Nedam Development zijn de ontwikkelaars van stadswijk Cartesius, naast NS-station Utrecht Zuilen, waar ruim 3.000 duurzame woningen worden gerealiseerd. In de nieuwe gezonde stadswijk zal op grote schaal V2G worden toegepast, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de IONIQ 5. Aanvankelijk gaan 25 exemplaren van deze elektrische Hyundai met Vehicle-to-Grid-technologie dienstdoen als bidirectionele productieauto. Dat aantal zal later worden uitgebreid naar 150 exemplaren.

In stadswijk Cartesius Utrecht, geïnspireerd op de theorie van de Blue Zones en waar de toon is gezet voor gezond stedelijk leven, ligt de focus op gezonde en duurzame mobiliteit. De openbare ruimte is zo ingericht en aangesloten op omliggende wandel- en fietsroutes dat het uitnodigt tot (actief) bewegen en het gebruik van de fiets. Daarnaast krijgen de bewoners met behulp van een slim mobiliteitsaanbod aantrekkelijke alternatieven voor de auto via een handige app. De mobiliteitsservice bestaat onder meer uit deelauto’s zoals de IONIQ 5 van We Drive Solar. Hiervoor dient de elektrische auto wel van speciale software te zijn voorzien.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties