Nieuwe Hyundai i20 wint Golden Steering Wheel

De Hyundai i20 is nog maar net in de Nederlandse showrooms aangekomen en valt nu al in de prijzen. De Duitse krant Bild am Sonntag en het gezaghebbende automagazine Auto Bild bekroonden de compacte middenklasser met de Golden Steering Wheel. De gloednieuwe Hyundai i20 treedt daarmee in de voetsporen van de vorige generatie Hyundai i20 die in 2015 deze felbegeerde onderscheiding kreeg.

De nieuwe Hyundai i20 won de trofee in de categorie Auto’s tot 25.000 euro. Volgens de testredactie van Auto Bild vertoont de Hyundai i20 in geen enkel opzicht zwakke punten en valt hij in positieve zin op in zijn klasse, het B-segment. ‘Met de nieuwe i20 stelt Hyundai nieuwe normen voor auto’s tot 25.000 euro’, aldus Andreas May van Auto Bild.

Hij vervolgt: ‘Deze auto is met heel veel aandacht voor detail ontwikkeld. Dat voel je aan het comfortabele weggedrag, de geweldige besturing en de voorbeeldige mild hybrid-technologie. De mindere prestaties bij het starten – die gewoonlijk worden geassocieerd met kleine turbomotoren – zijn er absoluut niet, zeker niet in combinatie met de zeventraps transmissie met dubbele koppeling.’

Ook Tom Drechsler, hoofdredacteur automotive van de Bild Group, laat zich positief uit over de award-winnaar: ‘Ik was direct enthousiast over de nieuwe Hyundai i20. Je kunt aan deze auto zien wat een succesvolle ontwikkeling Hyundai heeft doorgemaakt op het gebied van design, rijkwaliteiten en comfort. Maar ook het voor deze klasse ongebruikelijke aantal features spreekt tot de verbeelding.’

Verleidelijk en ambitieus exterieurdesign

De nieuwe Hyundai i20 is er vanaf 17.895 euro. Behalve met zijn scherpe vanafprijs maakt de compacte middenklasser ook indruk met zijn verleidelijke en ambitieuze exterieurdesign. De nieuwe i20 is het eerste Hyundai-model in Europa dat ontworpen is volgens de nieuwe designtaal Sensuous Sportiness. Hiermee wil Hyundai zijn nieuwste modellen een onderscheidende uitstraling meegegeven.

Tevens biedt de nieuwe Hyundai i20 toonaangevende connectiviteit, inclusief een reeks hightech comfortvoorzieningen. Dankzij Apple CarPlay en Android Auto (voorbereiding) biedt het 8-inch multimediasysteem een optimale smartphone-connectie, volledig draadloos. Optioneel heeft de Hyundai i20 twee 10,25-inch beeldschermen voor een technologisch hoogwaardige uitstraling.

Vanaf de uitvoering Comfort Smart is de nieuwe i20 voorzien van Hyundai Bluelink dat een breed scala aan connectiviteitsdiensten biedt, waaronder op afstand bedienbare voertuigfuncties via de smartphone-app. In combinatie met LIVE Services biedt Bluelink real-time informatie over onder meer weer, verkeer, snelheidscamera’s (waar dat wettelijk is toegestaan) en waar er parkeerruimte is, bijvoorbeeld in parkeergarages en op parkeerterreinen.

‘Een aantrekkelijk product voor onze klanten’

‘We zijn enorm blij met deze Golden Steering Wheel’, aldus Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product bij Hyundai Motor Europe. ‘Het toont aan dat onze strategie goed wordt ontvangen: rijplezier, efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid – en dat allemaal verpakt in een sportief ontwerp. Het maakt van de nieuwe Hyundai i20 een zeer aantrekkelijk product voor onze klanten.’

Auto Bild en Bild am Sonntag organiseren sinds 1976 de Golden Steering Wheel-verkiezing. Lezers beoordelen tientallen nieuwe modellen en wijzen in acht categorieën de drie beste modellen aan. Vervolgens test een vakjury bestaande uit journalisten, technici en experts de genomineerde auto’s. Dit jaar bereikten in totaal 24 auto’s de finale, waaronder de nieuwe Hyundai i20.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties