Bob de Jong met Hyundai i20 R5 op jacht naar titels.

  • Succesvol debuut met Hyundai i20 R5 in 2017
  • Circuit Short Rally Zandvoort als opwarmer voor 2018
  • Belangrijke updates Hyundai i20 R5 zorgen voor betere prestaties

Na zijn succesvolle debuut met de Hyundai i20 R5 in de Twente Rally, staat Hyundai rallyrijder Bob de Jong nu aan de vooravond van een nieuw seizoen, waarbij de doelen ambitieus zijn. Met zijn Belgische navigator Bjorn Degandt richt Bob de Jong zijn pijlen op twee doelen: het Open Nederlands Rallykampioenschap en de Eurol R5 Rally Challenge.

Voor komend seizoen gaat Bob de Jong een ambitieus programma rijden. Dat begint eind februari met deelname aan de Circuit Short Rally op en rond het Circuit Zandvoort. Daarna rijdt de 31-jarige Bob de Jong alle wedstrijden meetellend voor het Open Nederlands Rallykampioenschap en pakt zo en passant ook de drie wedstrijden voor de mede door hem zelf geïnitieerde Eurol R5 Rally Challenge mee.

Met acht wedstrijden op de kalender, waarvan twee in het buitenland, zal het Bob de Jong en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt niet ontbreken aan wedstrijdritme. ‘Dat hebben we ook nodig, want ik zal zeker nog wel een paar wedstrijden moeten rijden om volledig aan de Hyundai gewend te raken’, aldus Bob de Jong aan de vooravond van het nieuwe seizoen.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 op titeljacht

Bob de Jong en Bjorn Degandt debuteerden aan het eind van het vorige seizoen met de indrukwekkende Hyundai i20 R5 en reden een vrijwel foutloze Twente Rally, met als beloning een schitterende tweede plaats. Met de engineers van Hyundai Motorsport werd in die eerste rally gezocht naar de beste afstelling. Terugkijkend op zijn debuut was Bob de Jong dan ook zeer in zijn nopjes: ‘Dit was echt top – de auto voelt geweldig aan en het karakter van de Hyundai i20 past uitstekend bij mijn rijstijl.’

Onlangs kwam Hyundai Motorsport nog met een paar belangrijke updates, waardoor de auto nu nog sneller zal zijn: iets meer motorvermogen en een aanpassing aan het onderstel zorgen voor nog betere prestaties. DDG Motorsports in Amersfoort staat ook dit seizoen Bob de Jong terzijde en zorgt ervoor dat de Hyundai i20 R5 elke rally technisch in optimale conditie van start gaat.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 op titeljacht

Bob de Jong is blij dat het nieuwe seizoen nu van start gaat: ‘Na ons debuut in Twente sta ik de hele winter al te popelen om weer te gaan rijden. De Circuit Short Rally is voor ons echt een testwedstrijd; daarna staat de Zuiderzee Rally op het programma. Dat is de eerste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap en dan moeten wij er klaar voor zijn.’ De doelstelling voor komend seizoen is ook helder: ‘We gaan voor zowel de Nederlandse titel als voor de zege in de Eurol R5 Rally Challenge’, beaamt ook navigator Bjorn Degandt.

De Circuit Short Rally Zandvoort vindt plaats op zaterdag 24 februari. Het team van Bob de Jong zal ook aanwezig zijn op de Racing Expo Leeuwarden in het weekeinde van 3 en 4 maart.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties