Autocar roept Hyundai i30 N uit tot Game changer

De Hyundai i30 N is door het Britse magazine Autocar uitgeroepen tot ‘Game changer’. Dat gebeurde bij de verkiezing van de Autocar Awards 2018. De Game changer Award is een onderscheiding voor auto’s die baanbrekend zijn in hun klasse.

Spannende allrounder

Met baanbrekend bedoelt Autocar dat de Hyundai i30 N niet zozeer gebouwd is om de snelste te zijn in zijn klasse, maar om met zijn geavanceerde (autosport)techniek maximaal rijplezier te bieden bij dagelijks gebruik én op het circuit. De Hyundai i30 N is de spannende allrounder onder de hot hatches, zo oordeelde de jury.

Agressief ontworpen voorzijde

Het high-performancemodel van Hyundai is direct herkenbaar aan de agressief ontworpen voorzijde met grote luchtinlaten, de opvallende Cascade-grille en frontsplitter. Ook de zwarte zijskirts, de achterspoiler en de twee grote uitlaatpijpen maken direct duidelijk dat het een extra sportieve versie betreft.

Turbomotor

De nieuwe Hyundai i30 N is er in twee varianten, beide voorzien van een geheel nieuw ontwikkelde 2.0 T-GDI turbomotor. Behalve de standaardversie met 184 kW (250 pk) is er ook een Performance-versie met 202 kW (275 pk). Beide vermogensvarianten leveren een maximumkoppel van 353 Nm. De topsnelheid is in beide gevallen begrensd op 250 km/u.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties