KONA en KONA Electric SUV van het Jaar 2019

De Hyundai KONA en zijn elektrische broertje KONA Electric zijn tijdens de North American International Auto Show 2019 (afgekort NAIAS) uitgeroepen tot SUV van het Jaar 2019.

Bij de verkiezing North American Car of the Year (NACTOY) lieten de Hyundai KONA en KONA Electric onder andere de Jaguar I-Pace en de Honda RDX achter zich. De titel Auto van het Jaar ging naar de Genesis G70, een sedan van Hyundai’s luxe-divisie.

Eerste SUV-award voor Hyundai

Het is voor het eerst dat Hyundai de award SUV van het Jaar in de wacht sleept bij de prestigieuze North American Car of the Year-verkiezing. Zowel de benzine-aangedreven versie als de elektrische versie valt op door zijn kenmerkende uiterlijk. Vooral de hooggeplaatste led-lampen voor de dagrijverlichting en de daaronder geplaatste koplampen springen in het oog.

Drie SUV’s van Hyundai

De KONA verscheen in 2017 op de Nederlandse markt, de KONA Electric vorig jaar. De compacte SUV is, na de Santa Fe en Tucson, het derde model in de SUV-line-up van Hyundai. SUV’s nemen een bijzondere plaats in binnen de Hyundai-familie. Het zijn namelijk deze stoere modellen die Hyundai mede op de kaart hebben gezet.

Hyundai Tucson (links) en Hyundai Santa Fe.

Meest gewilde elektrische auto

De jongste telg van het SUV-gamma van Hyundai is dus de KONA Electric. Met zijn dynamische design, concurrerende prijs, riante actieradius van 449 km (volgens WLTP) en gunstige 4 % bijtelling is het de meest gewilde volledig elektrische auto van dit moment.

De vijf elektrische modellen van Hyundai.

Vijf elektrische Hyundai’s

Momenteel telt de elektrische familie van Hyundai inmiddels vijf uiteenlopende groene modellen: de drie zero emissie-auto’s KONA Electric, IONIQ Electric en NEXO. De IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid combineren een zuinige brandstofmotor met de energie van een oplaadbare batterij.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties