Hyundai wil levertijd Hyundai KONA Electric inkorten en biedt nieuw alternatief: de elektrische tussenauto

  • Vertraging in levertijd Hyundai KONA Electric versneld inlopen
  • In 2019 hogere productie gewilde elektrische auto
  • Tussenauto Hyundai IONIQ Electric uit voorraad leverbaar

De Hyundai KONA Electric met 64 kWh-batterij is de meest gewilde volledig elektrische auto van dit moment. Door het dynamische design, de concurrerende prijs, de geweldig grote actieradius én de fiscale voordelen is de Hyundai KONA Electric een grote hit. Niet voor niets zijn er sinds de introductie van deze elektrische auto op 1 september van dit jaar al 414 eenheden de weg op.

Het nadeel van de populariteit is dat de levertijd van de Hyundai KONA Electric momenteel 10 tot 12 maanden bedraagt. Dat komt doordat de B-segment SUV niet alleen in Nederland gewild is, maar ook in diverse andere Europese landen. Dat is jammer voor klanten die deze gewilde elektrische auto hebben besteld, maar ook voor berijders die de KONA Electric nog willen bestellen.

Opgelopen vertraging nog voor einde 2018 inhalen

Hyundai werkt daarom momenteel keihard om de levertijd van de KONA Electric op te lossen. Niet alleen wordt de elektrische auto momenteel in hoog tempo uitgeleverd aan klanten die de auto besteld hebben. Hyundai is bovendien drukdoende om de opgelopen vertraging van de afgelopen maanden nog voor het einde van dit jaar in te halen. Om dit te bewerkstelligen, zijn de vertraagde orders alsnog door de fabrikant toegewezen aan Nederland. Door deze allocatie van voertuigen streeft Hyundai naar de beloofde levertijden zoals afgegeven bij de Hyundai-dealer. Voor 2019 verwacht Hyundai dat de productie opgeschroefd wordt, zodat Nederlandse klanten beter bediend worden. Komend jaar hoopt Hyundai de levertijd van de Hyundai KONA Electric zelfs aanzienlijk te kunnen terugbrengen.

Elektrische tussenauto pragmatisch alternatief

Toch snel elektrisch rijden en direct profiteren van de fiscale voordelen die een volledig elektrische auto biedt? Speciaal voor deze berijders biedt Hyundai een pragmatisch alternatief: de elektrische Hyundai tussenauto! En dat is de Hyundai IONIQ Electric met 28 kWh-batterij. Deze ruime sedan heeft eveneens een volledig elektrische aandrijflijn. De batterij is bovendien zeer snel op te laden. De Hyundai IONIQ Electric is op voorraad beschikbaar en kan daardoor snel worden geleverd. Bovendien zijn korte (private) leasecontracten bespreekbaar voor wie daarna de dan inmiddels beschikbare KONA Electric wil rijden.

Wie niet meteen volledig elektrisch wil rijden maar wel wil profiteren van een zuinige auto met een enorm bereik en ook nog eens veel geld wil besparen, kiest voor de Hyundai IONIQ Hybrid. Dit model rijdt semi-elektrisch, heeft de actieradius van een auto met een dieselmotor en is veel goedkoper.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties