Hyundai Winterinspectie 2023: mooie donatie aan Vogelbescherming Nederland

De Hyundai Winterinspectie van 2023 was een groot succes. In totaal werden maar liefst 10.000 inspecties uitgevoerd, een enorm aantal. Ook ging er weer een mooie donatie naar een goed doel. Dit jaar was dat Vogelbescherming Nederland.

Tijdens de Winterinspectie werd alle Hyundai-rijders gevraagd een kleine bijdrage (€ 2,50) te doneren aan Vogelbescherming Nederland. Daar werd massaal gehoor aan gegeven, met als resultaat dat Hyundai namens alle bezoekers van de Winterinspectie 2023 een cheque van € 31.372,52 kon overhandigen aan dit goede doel. Op hun beurt kregen alle bezoekers van de Winterinspectie als presentje een vogelvoederhuisje. Bovendien werden er mooie prijzen verloot.

Ellen van Buuren van Vogelbescherming Nederland mocht de donatie in ontvangst nemen. Uit handen van Rob Knop, voorzitter van de After Sales Commissie binnen de Hyundai Dealervereniging, kreeg zij de cheque overhandigd. ‘Fantastisch dat zoveel mensen zo gul hebben gegeven’, aldus Ellen van Buuren. ‘Het voortbestaan van diverse soorten vogels wordt ernstig bedreigd. Van sommige soorten, zoals de huismus, zijn de aantallen de afgelopen decennia zelfs gehalveerd. Een duurzamere en groenere leefomgeving is noodzakelijk. Dankzij de donatie van alle Hyundai-rijders kunnen we daar gericht iets aan doen in 2024 – het jaar van de huismus – en extra aandacht besteden aan deze vogel.’

Vogelbescherming Nederland bestaat sinds 1899 en is in Nederland de organisatie voor de bescherming van alle wilde vogels en hun leefgebieden. Dankzij gerichte beschermingsprogramma’s, intensieve samenwerkingen, duidelijke voorlichting en effectieve campagnes zijn in het verleden veel successen geboekt, zoals de terugkeer van de ooievaar, ijsvogel, lepelaar en kerkuil in het Nederlandse landschap.

Hyundai-dealers verspreid over heel Nederland verwelkomden duizenden bezoekers tijdens de jaarlijkse Hyundai Winterinspectiedagen. Op deze twee dagen werden de auto’s van de Hyundai-rijders gratis op een aantal wintergevoelige componenten gecontroleerd, om te zien of het voertuig bestand is tegen barre weersomstandigheden.

Fotografie:
Overhandiging van de cheque door Hyundai Motor Nederland aan Vogelbescherming Nederland, met v.l.n.r.: Rob Knop, voorzitter Hyundai After Sales Dealervereniging, Ellen van Buuren, Vogelbescherming Nederland, en Frans Ruijter, Manager Parts & Accessoires Hyundai Motor Nederland.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties