Hyundai wil voorsprong op gebied van emissievrije mobiliteit verder uitbreiden

Hyundai breidt zijn activiteiten op het gebied van elektrificatie verder uit in 2021. Het streven is gericht op zowel kwantitatieve als kwalitatieve groei in Europa en een belangrijk speerpunt is de lancering van de IONIQ 5. Dit is het allereerste model van het gloednieuwe line-up-merk van Hyundai, IONIQ, dat zich exclusief richt op 100 % elektrische auto’s. Bovendien zal Hyundai zich nog nadrukkelijker focussen op het vergroten van de klantgerichtheid.

‘Vorig jaar was voor Hyundai echt het omslagpunt in de transitie naar toekomstige mobiliteit. We hebben fors geïnvesteerd in het elektrificeren van een belangrijk deel van onze vloot’, aldus Michael Cole, President en CEO van Hyundai Motor Europe. ‘Dit jaar willen we de vruchten plukken van die investering door ons sterke marktaandeel te behouden en meer elektrische voertuigen dan ooit tevoren te verkopen.’

Hyundai’s investeringen in toekomstige mobiliteit werpen hun vruchten af: in 2020 verkocht Hyundai in Europa bijna 60.000 batterij-elektrische en waterstof-elektrische voertuigen, goed voor 13 procent van de totale verkoop in Europa. Daarmee loopt Hyundai voorop op het gebied van emissievrije mobiliteit. Hyundai verwacht zijn positie als autofabrikant met het grootste aantal verkochte zero-emissie-voertuigen in 2021 te consolideren en is van plan het aantal verkochte eenheden elk jaar te verhogen.

Wereldwijd zal Hyundai de komende vier jaar nog eens twaalf batterij-elektrische auto’s lanceren, te beginnen met IONIQ 5. In 2040 wil Hyundai zijn wereldwijde auto-line-up volledig geëlektrificeerd hebben en streeft het naar 8-10 procent van de wereldwijde EV-markt. Hyundai is van plan om tegen 2025 wereldwijd 560.000 batterij-elektrische auto’s per jaar te verkopen en zo uit te groeien tot een top 3-fabrikant van emissievrije voertuigen.

Die verwachting is gebaseerd op een wijdverbreid programma van vlootvernieuwing en elektrificatie. Hyundai begon 2021 met een van de jongste modellenreeksen in Europa. 95 procent van de vloot is jonger dan 18 maanden. Vorig jaar introduceerde Hyundai geëlektrificeerde versies voor ruim driekwart van de beschikbare modellen in Europa. Tegenwoordig vertegenwoordigen Hyundai-modellen de meest uiteenlopende reeks aandrijflijnen op de markt; van schone en zuinige benzine- en dieselmotoren tot mild hybride, volledig hybride, plug-in hybride, batterij-elektrische en zelfs waterstof-elektrische voertuigen.

Hyundai biedt momenteel 15 geëlektrificeerde modellen aan in Europa.

De volgende stap in de elektrificatiestrategie van Hyundai zal gericht zijn op kwalitatieve groei. Binnenkort lanceert Hyundai de IONIQ 5, het allereerste model van het gloednieuwe line-up-merk van Hyundai, IONIQ, dat zich exclusief richt op 100 % elektrische auto’s. De IONIQ 5 is een revolutionaire batterij-elektrische auto die naar verwachting zowel een brand shaper voor Hyundai als een gamechanger in de branche zal zijn.

De IONIQ 5 wordt gebouwd op het gloednieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Hyundai heeft dit platform exclusief voor de volgende generatie elektrische auto’s ontwikkeld. Met zijn onderscheidende design, nieuwe technologieën en opwindende prestaties is de IONIQ 5 een revolutie op het gebied van elektrisch rijden. Dankzij het 800V-systeem laadt hij ultrasnel op en de speciale Vehicle-to-Load-technologie zorgt ervoor dat de IONIQ 5 stroom kan leveren aan andere elektrische apparaten.

Naast de kwantitatieve en kwalitatieve groei van zijn geëlektrificeerde gamma wil Hyundai zich nog meer profileren als een slim, verantwoordelijk lid van de samenleving dat duurzame mobiliteitsoplossingen biedt. Hyundai zal dat doen door zijn klantgerichtheid verder te vergroten, hoogwaardige mobiliteitservaringen te bieden en de laadinfrastructuur voor berijders van elektrische auto’s te verbeteren. Deze plannen staan voor een geïndividualiseerde geëlektrificeerde ervaring, aangepast aan de diverse levensstijlbehoeften van klanten en geheel in lijn met Hyundai’s toekomstvisie Progress for Humanity.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties