Hyundai lanceert documentaire over het succes van IONIQ

IONIQ bestaat pas enkele jaren, maar heeft in korte tijd voor een revolutie gezorgd in de wereld van elektrisch rijden. Over de oorsprong en het succes van het nieuwe line-up-merk van Hyundai is een documentaire gemaakt, getiteld Defying Convention. De presentatie is in handen van Erin Baker, een gerenommeerd autojournalist en jurylid van de verkiezing World Car of the Year.

Defying Convention betekent zoveel als ‘breken met gewoontes’ en laat zien dat het succes van IONIQ geen kwestie van geluk is, maar het resultaat van een radicaal nieuwe aanpak en een progressieve spirit. Aan het woord komen medewerkers, leidinggevenden en ingenieurs van Hyundai die hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van de IONIQ 5, het eerste model van het line-up-merk IONIQ dat zich volledig toelegt op de ontwikkeling van batterij-elektrisch aangedreven auto’s (BEV).

Ook krijgt de kijker een inkijkje in het denkproces achter de ontwikkeling van geavanceerde technologieën zoals het Electric Global Modular Platform (E-GMP) en Vehicle-to-Load (V2L) waardoor de IONIQ 5 wereldwijd zoveel erkenning kreeg.

Sinds de oprichting van het line-up-merk in augustus 2020 heeft Hyundai onder de naam IONIQ twee batterij-elektrische modellen gelanceerd: de IONIQ 5, een volledig elektrische middelgrote CUV, en de IONIQ 6, een elektrische sedan.

Groot aantal internationale onderscheidingen

De IONIQ 5 is wereldwijd een verkooptopper en heeft een groot aantal internationale onderscheidingen ontvangen. De IONIQ 6 werd dit jaar gelanceerd en onderstreept Hyundai’s leiderschap op het gebied van elektrificatie en toekomstige mobiliteit. Hyundai wil zijn auto’s zo duurzaam mogelijk produceren, geheel in lijn met zijn toekomstvisie Progress for Humanity. Dat betekent dat Hyundai zich op alle mogelijke manieren sterk maakt voor de samenleving en het milieu.

In de nabije toekomst introduceert Hyundai onder de naam IONIQ nog een volledig elektrisch model: de IONIQ 7. Dat is een grote elektrische SUV waarvan vorig jaar op de AutoMobility LA in Los Angeles een studiemodel werd gepresenteerd, genaamd SEVEN. Daarnaast blijft Hyundai breken met gewoontes door zich nog meer te focussen op slimme mobiliteitsoplossingen, geëlektrificeerde high performance-modellen van zijn N-label, robotica, Advanced Air Mobility (AAM), Purpose Built Vehicles (PBV) en de ontwikkeling van slimme toekomstige steden.

‘Bij Hyundai verzetten we ons tegen conservatieve ideeën om voorrang te kunnen geven aan innovatie’, zegt Jay Chang, President en CEO van Hyundai Motor Company. ‘De documentaire Defying Convention vertegenwoordigt iedereen bij Hyundai die heeft meegewerkt aan het succesverhaal van IONIQ.’

Bekijk hier de documentaire Defying Convention. Er is ook een korte versie van de documentaire, bekijk die hier.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties