Hyundai onthult truck met brandstofcel

Hyundai heeft op de North American Commercial Vehicle Show in Atlanta de HDC-6 NEPTUNE Concept onthuld. Het is een volledig nieuw studiemodel van een truck met een brandstofcel.

De HDC-6 NEPTUNE is geïnspireerd op de gestroomlijnde treinstellen uit de jaren dertig met hun Art Deco-stijl.

Volledig elektrisch

Onder de motorkap van de vrachtwagen ligt een brandstofcel. Dat betekent dat de HDC-6 NEPTUNE volledig elektrisch rijdt. Voor het exterieur liet de ontwerpafdeling van Hyundai zich inspireren door de gestroomlijnde treinstellen uit de jaren dertig met hun Art Deco-stijl. Net als die treinontwerpers zochten de Hyundai-designers naar nieuwe manieren om functionaliteit te combineren met een fraaie vormgeving.

Voor de HDC-6 NEPTUNE zochten de Hyundai-designers naar nieuwe manieren om functionaliteit te combineren met een fraaie vormgeving.

Concept voor een oplegger

Hyundai presenteerde zijn truck met een brandstofcel op de North American Commercial Vehicle Show in Atlanta, de grootste bedrijfswagenbeurs van de Verenigde Staten. Tegelijk onthulde Hyundai Translead (HT) zijn concept voor een oplegger met een milieuvriendelijke maar krachtige koelinstallatie, de HT Nitro ThermoTech®.

Het interieur van de waterstof-elektrisch aangedreven vrachtwagen Hyundai HDC-6 NEPTUNE.

Voorop met brandstofceltechnologie

Hyundai heeft een leidende positie op het gebied van brandstofceltechnologie en past die al toe in personenwagens – zoals de waterstof-elektrisch aangedreven Hyundai NEXO – en lichte bedrijfsauto’s. Met de introductie van de compleet nieuwe de HDC-6 NEPTUNE breidt Hyundai zijn technologisch leiderschap in deze sector verder uit.

Met de introductie van de compleet nieuwe de HDC-6 NEPTUNE breidt Hyundai zijn technologisch leiderschap in deze sector verder uit.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties