Hyundai NEXO onbetwist leider in waterstof-elektrisch aangedreven auto's

In 2020 zijn er in Nederland opnieuw meer Hyundai’s NEXO verkocht dan het jaar ervoor. Met zo’n 140 verkochte exemplaren heeft Hyundai de markt voor waterstof-elektrisch aangedreven auto’s (FCEV) voor 90 procent in handen.

De Hyundai NEXO is een innovatieve elektrische auto die geavanceerde brandstofceltechnologie combineert met een futuristisch design en geweldige rijeigenschappen. Deze auto wordt met name ingezet door (lokale) overheidsinstellingen en ondernemers die het potentieel van waterstof zien. Deze klanten waarderen het comfort van elektrisch rijden. Nog meer redenen om voor de NEXO te kiezen zijn de actieradius tot wel 665 km (WLTP), de veelheid aan technologie en de talrijke rijhulpsystemen aan boord.

Het Koreaanse merk produceert al sinds 2013 FCEV-personenauto’s in serie en is wereldwijd markleider en trendsetter op dit gebied. Alleen al in Nederland rijden op dit moment ruim 400 FCEV’s rond. Hyundai past sinds een aantal jaren als een van de weinige fabrikanten brandstofceltechnologie toe in auto’s en is daarmee een van de groenste mobiliteitsproviders ter wereld.

Hyundai richtte in Korea eind 2020 een speciale divisie op voor brandstofcelsystemen; HTWO. Met die divisie wil Hyundai de toepassing van zijn brandstofcelsystemen uitbreiden in tal van transportgebieden, zoals voor schepen, treinen en heftrucks. Het streven is om een samenleving te creëren zonder uitstoot van schadelijke stoffen, de zogenoemde waterstofmaatschappij.

Onlangs breidde Hyundai de afzet van zijn waterstof-elektrisch aangedreven bedrijfswagens uit naar China. Het gaat om in totaal 4.000 exemplaren waarmee grote Chinese bedrijven samen met Hyundai een ecosysteem voor bedrijfsvoertuigen met brandstofcel willen opzetten rond Shanghai en de Yangtze-rivierdelta. China wil in 2030 een miljoen waterstofvoertuigen op de weg hebben. Eerder al leverde Hyundai trucks met een brandstofcel aan Zwitserland, voor onder meer de bevoorrading van grote supermarktketens.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties