Hyundai laat bezoekers van CES 2019 toekomstige mobiliteit ervaren.

Hyundai onthult tal van innovatieve technologieën tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Tijdens de Design Your Own World-tentoonstelling kunnen bezoekers zelf toekomstige technologieën ervaren en personaliseren. Daarnaast maakt de Hyundai Elevate Walking Car zijn debuut. Een uniek geavanceerd voertuig dat dankzij zijn vier poten elk terrein aankan.

Het auto-interieur van de toekomst

De futuristische stand van Hyundai is volledig gericht op de toekomst van mobiliteit. Als onderdeel van de Design Your Own World-tentoonstelling ervaren bezoekers het auto-interieur van de toekomst. In een coconvormige cockpit kiezen zij, door middel van 3D-technologieën, diverse activiteiten tijdens het rijden. Zo is het mogelijk om te studeren, sporten, werken en winkelen tijdens het reizen met de auto. Hyundai benadrukt hiermee de voordelen van elektrisch én autonoom rijden.

Nieuwe benadering van mobiliteit

Een uniek voorbeeld van innovatieve technologie is de Hyundai Elevate Walking Car die Hyundai als onderdeel van het Open Innovation plan onthult. Dit unieke concept is een nieuwe benadering van het begrip mobiliteit. Dankzij de vier onafhankelijke benen is hij in staat om in terreinen te komen waar dat voorheen onmogelijk was. Naast deze unieke technologie onthult Hyundai ook de toekomstvisie waarbij de focus ligt op investeren in kunstmatige intelligentie.

Fotografie: John Suh, Vice President bij Hyundai CRADLE, presenteert de Elevate Walking Car Concept tijdens CES 2019.

Gepersonaliseerde voertuigen zijn een must

Hyundai gelooft dan ook dat gepersonaliseerde voertuigen geen luxe, maar een must zijn bij autonoom rijden. Met het Style Set Free concept kunnen mensen zelf hun interieur inrichten. Zij kiezen daarbij uit diverse software-opties en materialen om zo een perfect gepersonaliseerd interieur te creëren. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door het nieuwe E-GMP-platform. Een uniek chassis dat als eerste ter wereld is voorzien van IDA-technologie (Integrated Drive Axel) om zo een geruisloze en comfortabele rijervaring te bieden.

Meer investeren in kunstmatige intelligentie

Volgens Hyundai is de auto dan ook al lang geen conventioneel vervoermiddel meer. Auto’s die met elkaar in verbinding staan moeten zorgen voor een veilige en comfortabele reis. Dankzij de connected car-technologie kan Hyundai een veilige reis garanderen door realtime updates te geven over wegomstandigheden en verkeerssituaties.

In de toekomst wil Hyundai dan ook meer investeren in kunstmatige intelligentie en daarom opent het twee onderzoekscentra: in Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Die gaan zich volledig richten op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Daarnaast werkt het samen met innovatieve startups die technische grenzen doorbreken. Een mooi voorbeeld is de samenwerking met WayRay dat navigatiesystemen met kunstmatige intelligentie ontwikkelt.

‘Dankzij onze technologische voorsprong is Hyundai gericht op het bieden van mobiliteit die volledig te personaliseren is’, aldus Albert Biermann, President en Head of Research & Development Division of Hyundai Motor Group. ‘Dankzij het concept Design Your Own World moedigt Hyundai klanten aan om hun eigen mobiliteitsbehoefte in te vullen.’

De Consumer Electronics Show vindt van 8 tot 11 januari plaats in Las Vegas. Hyundai staat op stand 6329 in de North Hall van het Las Vegas Convention Center.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties