Hyundai en SK Innovation werken samen aan duurzaam ecosysteem voor accupakketten van elektrische auto's

Hyundai Motor Group en SK Innovation Co. hebben een overeenkomst bereikt om samen te werken aan de ontwikkeling van een duurzaam ecosysteem voor accu’s van elektrische voertuigen (EV’s). SK Innovation Co. is een toonaangevende batterijleverancier en levert onder meer de batterijpakketten van Hyundai’s nieuwe Electric Global Modular Platform (E-GMP), dat het merk in 2021 introduceert.

EV’s spelen een essentiële rol in de toekomstige mobiliteitsindustrie. De samenwerking van Hyundai Motor Group en SK Innovation Co. gaat in op diverse aspecten die verband houden met de EV-batterijindustrie, inclusief slimme verkoopoplossingen, hergebruik en recycling van batterijen van elektrische auto’s. Ook zijn de twee partijen van plan hun krachten te bundelen op diverse fronten ter verbetering van de concurrentiepositie en het realiseren van verdere groei.

Battery as a Service

De samenwerking komt voort uit de gedeelde behoefte om een duurzame batterijwaardeketen te creëren en de milieuvriendelijkheid van de bedrijfsactiviteiten te versterken. Dit alles heeft namelijk effect op de gehele levenscyclus van EV-batterijen. Met de samenwerking streven beide bedrijven naar een positieve cyclus van batterijgebruik, bekend als ‘Battery as a Service’ (BaaS). Dit omvat ook een lease- of verhuurservice.

Het doel is om de stabiliteit van de toeleveringsketen van batterijen te versterken en een positieve cyclus van hulpbronnen te creëren: van productie tot recycling. Ook essentieel is de reductie van CO2-emissies. Verder wordt gestreefd naar het realiseren van een optimaal en slim voertuig- en batterijontwerp dat perfect aansluit op het hergebruik van batterijen en EV’s.

Batterijen een tweede leven geven

Hyundai Motor Group en SK Innovation Co. zoeken in het bijzonder naar oplossingen die de waarde en milieuvriendelijkheid van EV-batterijen kunnen maximaliseren. Hierbij wordt ook gekeken naar het hergebruiken van batterijen die niet langer bruikbaar zijn in voertuigen. Die kunnen een tweede leven krijgen in diverse andere toepassingen, zoals energieopslagsystemen (ESS). Ook relevant is batterijrecycling waarbij economisch waardevolle metalen zoals lithium, nikkel en kobalt worden gewonnen voor hergebruik. Deze innovaties zullen naar verwachting de waarde en het concurrentievermogen van de batterijrecyclingindustrie vergroten, waardoor de positie van EV’s in de toekomst wordt versterkt.

Youngcho Chi, President en Chief Innovation Officer van Hyundai Motor Group: ‘De samenwerking van Hyundai Motor Group met SK Innovation markeert een cruciale eerste stap in het maximaliseren van synergiën tussen mobiliteits- en batterijbedrijven. We verwachten dat onze samenwerking een positieve rol zal spelen bij het versterken van het concurrentievermogen van Hyundai op het gebied van schone mobiliteit en bij het uitbreiden van het aanbod van milieuvriendelijke elektrische voertuigen.’

Dongseob Jee, President van SK Innovation's Battery Business: ‘Deze samenwerking tussen Hyundai Motor Group – marktleider op het gebied van elektrische voertuigen – en SK Innovation dat over de geavanceerde technologie in batterijontwikkeling en recycling beschikt, is zeer betekenisvol. De twee partijen bundelen hun krachten om wereldwijd samen te werken. Beide bedrijven creëren een naadloos samenwerkingssysteem om nieuwe zakelijke kansen in de gehele waardeketen van batterijen te verkennen.’

Hyundai Motor Group werkt samen met meerdere partijen die gespecialiseerd zijn in het hergebruik van EV-batterijen om nieuwe zakelijke kansen te verkennen en technologieën te verbeteren. Voorbeelden zijn Korea Hydro & Nuclear Power Co., Wärtsilä, OCI en Hanwha Solutions.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties