Hyundai IONIQ Electric krijgt vijf sterren van Green NCAP

Na de Duitse ANWB-zusterorganisatie ADAC met zijn bekende Ecotest is er nog een instantie die de impact van auto’s op het milieu meet: Green NCAP. En net als de ADAC roept deze nieuwe onafhankelijke instantie de Hyundai IONIQ Electric uit tot milieuvriendelijkste auto.

Wat Euro NCAP is voor veiligheid, is de Green NCAP voor het milieu. Het doel is om informatie te verschaffen over het realistische verbruik en de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen van auto’s. Geteste auto’s krijgen, net als bij de Euro NCAP veiligheidstest, nul tot vijf sterren.

Maximale score

Twee auto’s werden door Green NCAP beloond met de maximale score van vijf sterren: de Hyundai IONIQ Electric en de BMW i3. Met die topscore bewijzen beide auto’s zeer schoon en zuinig te zijn. Auto’s die in de test nul sterren scoren verbruiken en/of vervuilen juist veel.

Twaalf auto’s

In zijn eerste test onderzocht Green NCAP twaalf auto’s: twee elektrische, drie diesel en zeven benzine. Green NCAP legt alle auto’s langs dezelfde meetlat. De elektrische auto’s scoorden het best in de test van Green NCAP. Drie auto’s wisten geen enkele ster te behalen.

 1. Hyundai IONIQ *****
 2. BMW i3 *****
 3. VW Up! GTI ****
 4. BMW X1 2.0d ***
 5. Mercedes-Benz A200 ***
 6. Ford Fiesta 1.0 EcoBoost **
 7. Audi A7 Sportback 50 TDI *
 8. Volvo XC40 T5 *
 9. Subaru Outback 2.5 *
 10. VW Golf 1.6 TDI 0 sterren
 11. FIAT Panda 1.0 0 sterren
 12. Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 0 sterren

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties