Euro NCAP beloont nieuwe Hyundai i30 met vijf sterren

De Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP heeft de nieuwe Hyundai i30 beloond met vijf sterren. Dat is de maximale score die een auto in deze onafhankelijke crashtest kan behalen. De Hyundai i30 behaalde de maximumscore in alle vier categorieën: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen in de auto, voetgangersbescherming en Safety Assist. Daarmee is het de eerste auto in zijn klasse die de hoogste score van 5 sterren behaalde volgens de nieuwe richtlijnen van Euro NCAP.

Met de maximale score in de veiligheidstest bewijst de Hyundai i30 een van de veiligste modellen in zijn segment te zijn. Hij is dan ook voorzien van de nieuwste actieve veiligheidsvoorzieningen om te voldoen aan de hoogste Europese veiligheidsvoorschriften, zoals:

  • Autonomous Emergency Braking met Front Collision Warning System (autonoom noodremsysteem met waarschuwing voor frontale botsing)
  • Smart Cruise Control (regelt snelheid en houdt constante snelheid tot voorganger)
  • Blind Spot Detection (waarschuwt bij voertuigen in de dode hoek)
  • Rear Cross Traffic Alert (waarschuwt bij achteruitrijden voor kruisend verkeer achter de auto)
  • Lane Keeping Assist System (waarschuwt de bestuurder als de auto de rijstrook dreigt te verlaten en grijpt zo nodig zelf in)
  • Speed Limit Information Function (geeft op het scherm de geldende snelheidslimiet weer)
  • High Beam Assist (schakelt automatisch grootlicht in wanneer dat kan en uit wanneer dat noodzakelijk is)
  • Driver Attention Alert (waarschuwt de bestuurder wanneer hij tekenen van vermoeidheid toont)

Standaard zeven airbags
De veiligheid van de inzittenden wordt verder verhoogd met zeven airbags, inclusief een knieairbag voor de bestuurder. Behalve de zeven standaard airbags (twee hoofdairbags, twee zijairbags en twee gordijnairbags voor de eerste en tweede zitrij) biedt de knieairbag de bestuurder extra bescherming in het geval van een zijdelingse aanrijding.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties