Waterstofauto Hyundai NEXO behaalt maximale score bij crashtest Euro NCAP

Het onafhankelijke Europese veiligheidsinstituut Euro NCAP heeft de waterstofauto Hyundai NEXO met de maximale score van 5 sterren beloond. Het was voor het eerst dat Euro NCAP een auto met een brandstofcel aan een crashtest onderwierp.

De Hyundai NEXO behaalde in alle vier categorieën de maximumscore. De Europese veiligheidsorganisatie beloonde de bescherming van de bestuurder en zijn passagiers met een score van 94 procent. Voor de bescherming van kinderen behaalde de NEXO een score van 87 procent en voor de bescherming van voetgangers 67 procent. Voor de aanwezige veiligheidsassistentiesystemen kreeg de NEXO een score van 80 procent.

Sterke waterstoftanks

De waterstoftanks in de Hyundai NEXO zijn oersterk en bestand tegen de allerzwaarste crashes. Intensieve onderzoeken en tests tonen aan dat de NEXO minimaal net zo veilig is als een auto met een verbrandingsmotor. En zelfs als er om wat voor reden dan ook waterstof uit de tank zou ontsnappen, is het risico op brand of een explosie net zo gering als bij fossiele brandstoffen.

Benieuwd naar de volledige uitslag? Bekijk de officiële resultaten van Euro NCAP.

SmartSense rijassistentiesystemen

De Hyundai NEXO is uitgerust met een indrukwekkend aantal rijhulpsystemen, gebundeld onder de naam Hyundai SmartSense. Het gaat om geavanceerde actieve veiligheidstechnologieën die dienen ter bescherming van zowel de inzittenden van de auto als voetgangers in de directe omgeving. Een aantal voorbeelden:

 • Lane Following Assist (LFA)
  Dit systeem houdt de auto in het midden van zijn rijstrook bij snelheden tot 145 km/uur, zowel op de snelweg als in de stad.
 • Blind-Spot View Monitor (BVM)
  Toont de bestuurder met behulp van camera’s aan de auto de situatie achter en naast de auto als hij van rijstrook wisselt – zowel naar links als naar rechts.
 • Lane Keeping Assist (LKA)
  Waarschuwt de bestuurder voor onveilige stuurmanoeuvres bij snelheden boven de 60 km/uur en corrigeert indien nodig met een stuuringreep.
 • Driver Attention Warning (DAW)
  Waarschuwt de bestuurder wanneer hij tekenen van vermoeidheid toont om zo een potentieel ongeluk te voorkomen.
 • Blind-spot Collision Warning (BCW)
  Waarschuwt de bestuurder met een optisch signaal als een medeweggebruiker zich in de dode hoek bevindt.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties