Hyundai geeft IONIQ 5 een update

Hyundai geeft de IONIQ 5 een update met een nieuw batterijpakket van 77,4 kWh en upgrades op het gebied van comfort en gebruiksgemak, zoals digitale binnen- en buitenspiegels. Andere noviteiten zijn onder meer preconditioning van de batterij en Smart Frequency Dampers voor nog meer comfort en betere rijeigenschappen.

De middelgrote CUV is het allereerste model van het nieuwe line-up-merk van Hyundai, IONIQ, dat zich exclusief richt op 100 procent elektrische auto’s. Dankzij zijn bijzondere retro-design, slimme technologieën en opwindende prestaties was de IONIQ 5 snel populair onder autojournalisten en berijders.

Het succes van de IONIQ 5 wordt nog eens onderstreept door de vele onderscheidingen die de auto in 2021 in ontvangst mocht nemen. Zo eindigde de IONIQ 5 als overall-winnaar bij de verkiezing German Car of The Year en is hij genomineerd voor de Europese titel Car of the Year 2022 (COTY). De finale van deze prestigieuze Auto van het Jaar-verkiezing vindt plaats op maandag 28 februari 2022.

‘De IONIQ 5 is in de twaalf maanden na zijn lancering uiterst succesvol gebleken, zowel wat betreft verkoop als merkopbouw’, zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing en Product bij Hyundai Motor Europe. ‘Het segment van de IONIQ 5 wordt steeds competitiever en om voorop te kunnen blijven lopen op het gebied van technologie zullen we nieuwe en verbeterde functies blijven ontwikkelen en aanbieden.’

Een van de vernieuwingen in de IONIQ 5 is de digitale binnenspiegel (Digital Centre Mirror – DCM). Deze camera-gekoppelde binnenspiegel optimaliseert het zicht door een onbelemmerd, panoramisch zicht naar achteren te bieden. De DCM-camera bevindt zich onder de achterspoiler van de IONIQ 5.

De gebruikelijke glazen buitenspiegels op de IONIQ 5 zijn vervangen door digitale buitenspiegels (Digital Side Mirror – DSM). De digitale buitenspiegels verminderen de luchtweerstand en geven de bestuurder van de IONIQ 5 door middel van kleurendisplays aan de binnenzijde van beide voorportieren nog beter zicht naar achteren, zelfs bij slecht weer.

Voor nog betere laadprestaties is de IONIQ 5 uitgerust met preconditioning van de batterij. Dat zorgt ervoor dat de batterijtemperatuur tijdens het rijden automatisch wordt aangepast om, eenmaal bij een laadpunt aangekomen, optimale laadomstandigheden te kunnen garanderen – ook onder koude weersomstandigheden. Preconditioning wordt automatisch geactiveerd wanneer via Connected Routing een laadpunt wordt ingevoerd in het navigatiesysteem van de auto.

De functie Smart Frequency Dampers (SFD) verbetert de respons van de voor- en achterasophanging en verhoogt het rijcomfort.

De IONIQ 5 waarop deze extra technische specificaties beschikbaar zijn komt in de tweede helft van 2022 naar Europa.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties