Hyundai frist aanbod KONA Electric op: meer keuze, SEPP-subsidie en aantrekkelijke bijtelling

Het aanbod van de Hyundai KONA Electric wordt uitgebreid en opgefrist en kent hiermee een nieuwe prijsstelling. Daarnaast presenteert Hyundai de KONA Electric nu ook in een uiterst sportieve N Line-uitvoering. De KONA Electric is de eerste 100% elektrische Hyundai die in deze sportieve N Line-outfit wordt gestoken.

De vanafprijs van de KONA Electric is vanaf nu € 36.995 voor de 48,4 kWh-versie en € 39.995 voor de 65,4 kWh-versie. Dat betekent dat, met uitzondering van de Sky-uitvoeringen met panoramisch dak, alle KONA Electric-versies nu onder de voorwaarden van de SEPP-subsidie vallen. Een KONA Electric kan zakelijk nu al met een netto bijtelling van € 189 per maand worden gereden.

De Limited Edition-uitvoeringen van de KONA Electric zijn vanaf nu niet langer beschikbaar, maar daar staat tegenover dat het aanbod met een sportieve N-Line-uitvoering wordt uitgebreid. Na de high-performance 100% elektrische sportauto IONIQ 5 N die sinds kort te bestellen is, worden de liefhebbers van sportieve elektrische Hyundai’s opnieuw op hun wenken bediend. Eerder al kreeg de tweede generatie KONA Hybrid het sportieve N Line-kostuum aangemeten en nu is het de beurt aan de volledig elektrische variant van deze populaire compacte SUV.

De Hyundai KONA is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een icoon in zijn segment, onder meer dankzij zijn gewaagde en progressieve designtaal. Hyundai tilt de visuele aantrekkingskracht van het model nu naar een hoger plan met de vernieuwde KONA Electric N Line. Deze sportieve variant is geïnspireerd op Hyundai’s high-performance N-label en heeft een nog dynamischer uiterlijk. De afgelopen jaren is de N Line een belangrijk onderdeel van de modelstrategie van Hyundai geworden.

De KONA Electric N Line onderscheidt zich door designelementen die zijn geïnspireerd op de autosport. Hij onderscheidt zich onder meer door stijlvolle sideskirts en nieuw getekende bumpers aan zowel de voor- als de achterzijde. Daarnaast staat de Hyundai KONA Electric N Line op speciale 19-inch wielen, ontworpen om het sportieve uiterlijk van het model nog meer te benadrukken. Verscheidene exclusieve N Line-badges onderstrepen de gedurfde look van het model.

Binnen in de KONA Electric N Line ligt de focus op het bieden van een boeiende rijervaring, zónder concessies te doen aan comfort en functionaliteit. Comfortabele sportstoelen met N Line-logo en rode contraststiksels dragen bij aan de sportieve look & feel van de KONA Electric N Line. Opvallend maar subtiel zijn de rode accenten op het stuur en het dashboard.

De belangrijkste N Line-features op een rij:

 • Agressiever en sportiever design voor- en achterzijde
 • Speciale 19-inch lichtmetalen velgen met N Line-design
 • Speciale N Line voor- en achterbumper
 • Buitenspiegelkappen in glanzend zwart
 • Two-tone dak in zwart (optioneel)
 • Speciaal N Line-stuurwiel
 • Exclusieve N Line aluminium pedalen
 • Zwarte hemelbekleding
 • Speciale N Line-sportstoelen met rode contraststiksels
 • Stoelbekleding met keuze uit: stof of combinatie van eco-alcantara en leder
 • Speciale Alcantara®-versie met 57% gerecycled polyester

De KONA Electric heeft een rijbereik tot maar liefst 514 km (volgens WLTP) en daarmee mag hij zich de e-SUV met de grootste actieradius in zijn klasse noemen. In de cockpit kijkt de bestuurder uit op een hypermodern dashboard met twee geïntegreerde panoramische beeldschermen: een 12,3-inch infotainmenttouchscreen en een 12,3-inch digitaal cluster. Alle bedieningselementen, waaronder de elektrische shift-by-wire-transmissiehendel, zijn ergonomisch rondom het stuur geplaatst.

De KONA Electric is een van de eerste modellen van Hyundai waarvoor zogenoemde ‘Over-The-Air’ (OTA) software-updates mogelijk zijn voor diverse functies. Deze technologie stelt de bestuurder in staat om het beheer van elektrische apparaten, autonoom rijden, de batterij en meer te upgraden voor een nog veiliger en prettiger rijervaring. De bestuurder kan ook de kaarten- en mediasoftware updaten via de OTA-functie.

Behalve als EV (volledig elektrisch) is de KONA er ook als Hybrid en als Mild-Hybrid. De KONA Hybrid tilt het begrip energiezuinigheid naar een ongekend hoog niveau, terwijl de innovatieve 48-volt mild hybrid-technologie in de KONA Mild-Hybrid helpt bij het verlagen van de CO2-uitstoot en zorgt voor minder brandstofverbruik.

De sportieve Hyundai zal naar verwachting in het voorjaar van 2024 in de Nederlandse showrooms arriveren.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties