Hyundai introduceert i20 in sportieve N Line-uitvoering

In navolging van de onthulling van de compleet nieuwe generatie i20 presenteert Hyundai nu een extra sportieve variant: de i20 in N Line-uitvoering. Deze nieuwe Hyundai i20 N Line combineert krachtige looks met een zeer rijke, sportieve uitrusting. Net als de andere aantrekkelijke N Line-modellen binnen het Hyundai-gamma, heeft ook de Hyundai i20 N Line diverse designdetails die geïnspireerd zijn op het high-performance N-label van Hyundai. De levering van de nieuwe Hyundai i20 N Line start in de lente van 2021. Prijzen maakt Hyundai rond de marktintroductie bekend.

De Hyundai i20 N Line-uitvoering combineert de uitgebreide connectiviteits- en veiligheidstechnologie van de geheel nieuwe i20 met de sportiviteit en de extra uitrusting van het inmiddels welbekende en bovendien populaire N Line-uitrustingsniveau van Hyundai.

‘Met de geheel nieuwe i20 N Line brengen we onze stijlvolle en sportieve uitrustingsoptie voor het eerst naar de i20’, aldus Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing en Product bij Hyundai Motor Europe. ‘Met de nieuwe Hyundai i20 N Line voldoen we nog meer aan de behoeften van een nog bredere klantengroep door exclusieve performance-styling aan te bieden, geïnspireerd op ons merk N waarmee we de connectie tussen ons merk en de autosport benadrukken.’

Geblokte finishvlag

De sculpturale esthetiek van het exterieurdesign van de geheel nieuwe i20 N Line is gebaseerd op Hyundai’s nieuwe designtaal Sensuous Sportiness en biedt tegelijkertijd verfijnde prestatiegerichte designelementen. Zo wordt de speciale voorbumper benadrukt met een grijze karakterlijn voor een sportievere indruk. De voorbumper heeft een stijlvol in zwart uitgevoerd, trapsgewijs rooster met een opvallend N Line-embleem. Het grillepatroon is geïnspireerd op de stijl van een geblokte finishvlag. Dit benadrukt nogmaals de op het circuit geïnspireerde look van de geheel nieuwe Hyundai i20 N Line.

De styling van de Hyundai i20 N Line is overduidelijk beïnvloed door autosport. Om dit extra te benadrukken heeft de N Line-uitvoering sportieve grijze accenten en een slanke achterbumper die samen de optische en aerodynamische prestaties versterken.

Speciale lichtmetalen velgen

De driehoekige mistlampen en het chromen uitlaatsysteem met dubbele uitlaatdemper geven de versie een extra dynamische uitstraling ten opzichte van het basismodel i20. Geheel passend bij de sportievere uitstraling en dynamische rijkwaliteiten hebben de speciale lichtmetalen velgen een tweekleurige afwerking.

Vier exterieurkleuren

Hyundai levert de nieuwe Hyundai i20 N Line met keuze uit vier exterieurkleuren: Phantom Black, Aurora Grey, Polar White en Brass. De i20 N Line in Polar White is optioneel verkrijgbaar met een stijlvol Phantom Black-kleurig dak.

Sportstoelen

Het interieur van de i20 N Line heeft als unieke kenmerken sportieve stoelen met een opvallend N-logo en exclusieve rode stiksels. Een speciaal N-stuurwiel, metalen voetpedalen en een met leder afgewerkte N-versnellingspookknop met rode inzetstukken maken de N Line-uitrusting compleet.

Motoren i20 N Line

Voor de nieuwe Hyundai i20 N Line is er keuze uit zeer zuinige benzinemotoren. De basisversie wordt aangedreven door een 1.2 MPI viercilinder benzinemotor met 62 kW (84 pk) in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 1.0 T-GDi met 74 kW (100 pk) en mild hybrid-technologie heeft standaard de nieuw ontwikkelde handgeschakelde zesversnellingsbak (iMT). Een 7-traps automaat is optioneel leverbaar. De nieuwe Intelligent Manual Transmission (iMT) ontkoppelt als de bestuurder het gaspedaal loslaat, voor extra brandstofbesparing. De versie met 1,0-liter T-GDi-benzinemotor is op het gebied van motorrespons, uitlaatgeluid en wielophanging verder verfijnd voor een verbeterde rijervaring.

Hyundai Bluelink

Hyundai levert de nieuwe i20 N Line net als de Hyundai i20 met Hyundai Bluelink dat een breed scala aan connectiviteitsdiensten biedt, waaronder op afstand bedienbare voertuigfuncties via de smartphone-app. Hyundai Bluelink biedt in combinatie met LIVE Services bovendien real-time informatie over weer, verkeer, snelheidscamera’s (waar dat wettelijk is toegestaan) en geeft informatie over waar er nog parkeerruimte is, bijvoorbeeld in parkeergarages en op parkeerterreinen. Het systeem toont verder Hyundai-dealervestigingen in de omgeving, beschikbare tankstations in de buurt en live POI Search en ondersteunt online spraakherkenning.

SmartSense

De nieuwe Hyundai i20 N Line-uitvoering is ook voorzien van het zeer uitgebreide veiligheidspakket Hyundai SmartSense, met voorzieningen die ongebruikelijk zijn in dit segment en waarmee de Hyundai i20 N Line voldoet aan de hoogste Europese veiligheidsnormen.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties