Hyundai en We Drive Solar voorzien nieuwbouwprojecten van energiesysteem van de toekomst

Hyundai en mobiliteitsaanbieder We Drive Solar kondigen vandaag een strategische samenwerking aan om woningbouwprojecten te voorzien van het energiesysteem van de toekomst.

Hyundai is hard op weg om wereldwijd een top 3-fabrikant van emissievrije voertuigen te worden en richt zich daarbij specifiek op 100 % elektrische aandrijving. In 2040 wil Hyundai zijn wereldwijde auto-line-up volledig geëlektrificeerd hebben en streeft daarmee naar een marktaandeel van 8 tot 10 procent van de wereldwijde EV-markt.

Behalve een leidende rol in elektrisch rijden wil Hyundai ook de transitie naar duurzame mobiliteit bespoedigen en klanten optimaal ontzorgen met behulp van innovatieve services, geheel passend bij de filosofie Progress for Humanity van het merk. In dat kader breidt Hyundai zijn e-mobility-activiteiten in Nederland fors uit dit jaar. Onlangs maakte Hyundai de samenwerking bekend met Jedlix, marktleider in slim laden. Met ingang van vandaag voegt Hyundai een nieuw hoofdstuk toe aan het bespoedigen van duurzame mobiliteit door de samenwerking met We Drive Solar aan te kondigen.

Auto als opslag van duurzame energie

We Drive Solar is als aanbieder van elektrische deelauto’s betrokken bij een groot aantal nieuwbouwontwikkelingen in Nederland. In samenwerking met Hyundai gaan deze auto’s tevens dienen als opslag van duurzame energie. Hyundai en We Drive Solar verwachten dat het later dit jaar mogelijk zal zijn – met de autobatterij als lokale opslag – om duurzaam opgewekte energie beschikbaar te maken op momenten dat de zon niet schijnt en/of de wind niet waait. Zo kan de grote hoeveelheid energie van zonnepanelen op nieuwbouwwoningen ook ’s avonds beschikbaar worden gemaakt. Dit levert direct financiële en duurzaamheidswinst op voor de woningen.

Uniek: maximale duurzaamheid bij woningbouw

In deze strategische samenwerking brengen Hyundai en We Drive Solar een unieke propositie naar projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers om maximale duurzaamheidsopbrengst te realiseren bij woningbouw. Het mobiliteitsaanbod van We Drive Solar realiseert een autoluwe, leefbare woonomgeving én levert een maximaal rendement van lokale energieopwekking door inzet van de autobatterij voor balancering van duurzame energie.

Lees ook

LAATSTE BERICHTEN

Meer berichten

Facebook reacties